Jestřábi zvládli duel s Valmezem 4:2

Jestřábi zvládli duel s Valmezem 4:2
ilustrační foto
Další fotky: 
Jestřábi zvládli duel s Valmezem 4:2
Jestřábi zvládli duel s Valmezem 4:2

V sobotu se konalo 13. kolo 2. ligy skupiny Východ v Prostějově, soupeři domácím Jestřábům byli Bobři z Valašského Meziříčí. Prostějov byl jasným favoritem, proti poslednímu celku tabulky, který má po 12-ti zápasech jen 4 body. 

První větší šance přišla v 5. minutě, hostující Šoula s Coufalem jeli sami na jednoho, Šoula ale vystřelil nad. Na druhé straně se do šance dostal Novosad, ale bránu uchránil Netolička. V 8:55 jde na dvě minuty na trestnou lavici Schejbal za krosček. Domácí se ale během následující dvouminutovky nedostali do šance. Ve 12. minutě se vypracovalinJestřábi tlak, který vyvrcholil Kovaříkovou střelou z mezikruží, Netolička ale chytl touš do lapačky. V Následující minutě prostějovský Černý obehrál obranu hostí, jeho střelu však zachytil gólman. Další šanci domácích vypracoval Šebek, který šel sám proti brankáři, ale skórovat se mu nepodařilo. V první třetině měl sice Prostějov navrch, ale nepodařilo se mu gólově se prosadit.

V 25. minutě se ke střele od modré přihlásil domácí Popelka, ale jeho první pokus neměl potřebné parametry, jakmile byl znovu u puku, tak už mířil přesněji a do rohu branky nemohl Netolička dosáhnout, 1:0. Asistence si připsali Kovařík a Ševčík. O pár minut později si šanci vypracovalo Valašské Meziříčí, po chybě domácí obrany hostující Martiník dostal puk do brány a srovnal skóre na 1:1. Na konci 32. minuty rozhodčí vyloučil hostujícího Mikela za faul na Ševčíka. Prostějov se dostal do talaku a postupně odstřeloval branku hostí. Nakonec se prosadil Novosad po kombinaci s Handlem a Jedličkou, Prostějov tak šel opět do vedení, 2:1. Neuběhla ani minuta a Šebek se dostal do nájezdu proti Netoličkovi, ale neuspěl. Na trestnou lavici usedl Voznica za faul loktem a domácí měli další přesilovku. Prostějov i tuto přesilovku využil a tentokrát si branku připsal Kolibár, asistenci získal Kumstát, který se jako první osmělil, ale minul, 3:1 pro domácí.

Třetí třetina se ještě víc než dvě předchozí dějství nesla ve znamení vyloučení, během kterých se ale nic moc nedělo. Nejprve zamířil ven hostující Varga, poté jeho spoluhráč Machala, následovali hráči Prostějova, první Zachar a těsně před jeho návratem ještě Šebek. Na konci 54. minuty vystřelil Popelka po skvělé přihrávce, ale gólman hostí vyrazil. I po této akci pokračovalo vylučování, za hákování byl poslán na trestnou lavici hráč hostí Maršálek, následoval ho domácí Duba za hrubost. Během vyloučení Duby se Meziříčí dostalo do šance, kterou proměnil Coufal a Bobři tak snížili na 2:3, asistence si zapsali Bokroš a Ambruz. Minutu před koncem si Prostějov pojistil výhru. Konečně se prosadil Šebek a uzavřel skóre na 4:2. Přihrávali mu Černý a Kumstát.

 

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Jedlička, Kaluža, Tomiga, Kolibár, Kumstát, Finkes, Arnošt - Handl, Novosad, Duba, Černý, Zachar, Šebek, Kovařík, Ševčík, Popelka, Kryl, Stráněl, Dufka

Trenér: Petr Zachar

HC Bobři Valašské Meziříčí: Netolička (Vrzala) - Ambruz, Bokroš, Coufal, Heča, Kolovratník, Kundera, Kvapil, Lehečka, Maršálek, Martiník, Machala, Mikel, Schejbal, Škůrek, Šoula, Vajda, Varga David, Varga Martin, Voznica

Trenér: Josef Málek

Diváci: 1133

Poslat nový komentář