Jestřábi nestačili na nadšené Valachy a ve Vsetíně prohráli

Jestřábi nestačili na nadšené Valachy a ve Vsetíně prohráli
Jestřábi lednovou domácí prohru se Vsetínem (na snímku) neodčinili a na Lapači prohráli 2:4.

Další zápas druhé hokejové ligy čekal prostějovské Jestřáby, kteří zajížděli na horkou půdu do Vsetína, kde se letos příliš nevyhrává. Přesto se to Jestřábům při první návštěvě někdejšího českého hokejového giganta podařilo a chtěli na tento počin navázat.

Úvod zápasu na Lapači patřil domácím, kteří by si v případě vítězství zajistili postup do play-off. Tomu odpovídal i začátek zápasu, v němž byli Valaši aktivnější a několika pokusy vyzkoušeli hostujícího Raszku, který dostal v brance Jestřábů opět přednost před Adamem Vrbou. První ostrý zákrok si posila z Třince připsala na konci páté minuty, kdy jeho pozornost zkoušel Hruška, další nebezpečnou situaci před hostující brankou pak připravil Vrba, který mířil těsně mimo. Jestřábi se v této fázi hry před vsetínského brankáře příliš nedostávali. Ke zlepšenému výkonu jim však pomohla přesilovka, kterou sice nevyužili, ale dostali se do tempa a byli aktivnější. Zbrzdilo je však znovu vyloučení, a to dokonce dvojnásobné, které žlutozelení potrestali – po necelých padesáti vteřinách hry pět na tři totiž přihrál Zúbek před branku Vaňkovi, který nadvakrát překonal Raszku – 1:0. Další branku mohli přidat domácí ještě v závěry třetiny, faul Jestřábů jim v tom však zabránil. Do kabin se proto odcházelo za příznivějšího stavu pro domácí.

Aktivita však domácím vydržela i ve druhé třetině, a i když hra v této fázi byla plná nepřesností, hrálo se častěji před Raszkou. A po čase přišly i šance. Ve 24. minutě ujela dvojice Kajaba – Holík, druhý jmenovaný však na přihrávku svého kolegy z útoku nedosáhl, další příležitost pak měl přesně v čase 26:00 Zúbek, kterého tentokrát vychytal Raszka. Jako blesk z čistého nebe tak přišel vyrovnávací gól Jestřábů, který po nepřesnostech v domácí obraně vstřelil Šebek. A prostějovský tým vyrovnávací branka viditelně povzbudila. Byli aktivnější, a když si ve 36. minutě vynutili faul, přišel v následné přesilovce vedoucí gól z hole Kumstáta. Jestřábi se však v sobotu nechali příliš často vylučovat, a krátce po vstřeleném gólu se dostali opět do tří, což mohl potrestat dvě minuty před koncem Vaněk, netrefil však prázdnou klec. I tak však Zacharovi svěřenci dokázali nadějný výsledek v závěru třetiny udržet a do třetí dvacetiminutovky vstupovat s jednobrankovou výhodou.

Ta však hostům po návratu z kabin příliš dlouho nevydržela. Po 67 vteřinách závěrečné třetiny totiž Vítek dorazil do sítě střely Petra Hrušky a stav byl znovu vyrovnaný. Jestli něco Jestřábům na Valašsku nešlo, tak to byla disciplína. Po obdrženém gólu totiž šli hosté znovu do čtyř a Zúbek opakovanou dorážkou otočil skóre opět ve prospěch Valachů. Krátce po třetím obdrženém gólu mohli hrát Jestřábi znovu přesilovku, po pěti vteřinách ji však zmařilo Šebkovo držení, a hrálo se opět ve stejném počtu na obou stranách. Skóre se však ani za přítomnosti čtyřech hráčů v poli na obou stranách nezměnilo. K dalšímu pohybu na ukazateli skóre tak došlo paradoxně až při přesilovce Jestřábů, avšak nikoliv na hostující straně, ale opět na domácí. Krásnou akci předvedla dvojice Kajaba – Bajtek a Vsetín vedl  o dvě branky. Znovu v této situaci dostali Prostějované šanci zkorigovat stav v přesilovce, již v zárodku ji však utnul faulem Ševčík, a z výhody opět sešlo. To už však do konce zápasu zbývaly pouze čtyři minuty a ve zbytku času se Jestřábům nic vymyslet nepodařilo. Z Lapače tak odjížděli s prázdnou po porážce 2:4.

Valašský hokejový klub - LHK Jestřábi Prostějov 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)Branky a nahrávky: 16. Vaněk (Zúbek, Farda), 42. Vítek (Hruška P., Hruška O. ), 49. Zúbek (Tichý, Mikšovský) - 31. Šebek (Černý), 37. Kumstát (Černý) Rozhodčí: Mrkva - Hanzlík, Štěpán Vyloučení: 9:13, navíc Vrba (V) a Kumstát (P) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváků: 1122. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Sestavy:Valašský hokejový klub: Hromada (Plšek) - Žabčík, Vrba, Farda, Tichý, Vodák, Tesařík, Hoďa - Mikšovský, Vaněk, Zúbek - Hruška P., Hruška O., Vítek - Brezáni, Bajtek, Kajaba - Shiafotdinov, Podešva, Kubo - Holík.LHK Jestřábi Prostějov: Raszka (Vrba) - Kaluža, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Jirák - Kovařík, Handl, Duba, Zezula, Černý, Šebek, Stráněl, Skácel, Novák, Kryl, Ševčík, Janota, Berčák, Matoušek.

Ohlasy trenérů (převzato z hc-vsetin.cz):Viktor Hlobil (trenér Vsetína): „Utkání bylo od prvního vhazování vyrovnané. Měli jsme v první třetině hodně šancí, které jsme bohužel neproměnili – soupeře výrazně podržel brankář. Ve druhé třetině jsme udělali dvě chyby – nejprve jsme byli nedůrazní ve vlastním pásmu a bylo z toho 1:1. Pak jsme udělali obrovskou chybu v oslabení, kdy jedeme dva dopředu. Jeden hráč může vyjet, ale ten druhý už to musí zajistit a nemůže se stát to, co se stalo, že soupeř jel ve čtyřech na dva. Třetí třetinu jsme ale našim důrazem a chtíčem zvládli a utkání jsme otočili. Jsme rádi že jsme dnes vyhráli."Petr Zachar (trenér Prostějova): „Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas, ale neuvěřitelná nedisciplinovanost ve třetí třetině nás připravila o body. Takhle se nedá hrát. Pokud chceme něco uhrát, tak zkrátka musíme být mnohem disciplinovanější.“

(zkl)

Poslat nový komentář