Jestřábi v Kadani nevstřelili ani gól, domů jedou s prázdnou

Jestřábi v Kadani nevstřelili ani gól, domů jedou s prázdnou
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

V sobotu večer se hokejisté Prostějova představili na ledě třetí Kadaně, domácí tým již od začátku sázel na betonovou obranu a efektivní útok a tato sázka se jim vyplatila, když Kadaň dokázala v každé třetina vsítit jednu branku, Jestřábům nepovolila žádnou a zvítězila 3:0.

O tom, že Hanáky nebude čekat v Kadani nic lehkého, napověděla již statistika před utkáním, kupříkladu čísla kadaňského brankáře udivila nejednoho fanouška, gólman Strmeň měl po deseti zápasech na ledě průměr obdržených branek pouze 1,38 na zápas a úspěšnost zákroků skvělých 95,8%! O síle defenzívy Kadaně se Jestřábi přesvědčili na vlastní kůži, prostějovští hráči si za celý zápas nedokázali vypracovat snad ani jedinou vyloženou šanci, naopak Kadaň těžila hlavně z chyb Prostějova. Právě po chybách obrany Jestřábů padly všechny branky, které si domácí rozvrhli rovnoměrně, jednu do každé třetiny a pohlídali si tak tři body.

Nutno podotknout, že Jestřábi rozhodně do tohoto zápasu nevstupovali jako favorité, co je může potěšit, je fakt, že poslední Havlíčkův Brod také prohrál a náskok na Prostějov tak nesnížil, porážku musel překousnout také Most, což znamená, že na něj Jestřábi zatím ztrácí pouze šest bodů, tento celek navíc přivítají již ve středu od osmnácti hodn na domácím ledě!

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář