Jestřábi souboj s Rebely ovládli a jsou opět předposlední

Jestřábi souboj s Rebely ovládli a jsou opět předposlední
Foto L. Tesař

 

Vzrůstající forma Havlíčkova Brodu a naopak prostějovský útlum, to zřejmě byly faktory, které nejvíce budily obavy u prostějovských fanoušků před pondělním střetnutím. Ty se však ukázaly jako nemístné, Hanáci ovládli souboj jednoznačně 5:1 a připsali si první výhru pod koučem Zdeňkem Čechem.

Jestřábi měli do zápasu lepší vstup, který jim přinesl ovoce, když krásnou ranou poslal domácí do vedení obránce Robin Malý v přesilové hře. Poté se do hry více dostávali hostující hráči, jejichž šance však končily na vynikajícím Šimbochovi. Juraj Šimboch držel Jestřáby ve vedení až do dvacáté sedmé minuty, kdy jej dokázal překonat Melka, tento okamžik však domácí nepoložil, o tři minuty později slavili oni po trefě z hole Marka Indry. Když o minutu později zvýšil na 3:1 Franek, vypadalo to s nadějemi na bodový zisk velice dobře.

Při vstupu do třetí části bylo sice ještě vše otevřené, každopádně Jestřábi ji zvládli nejlepším možným způsobem. Dvěma slepenými góly se prosadili Meidl a Venkrbec a za stavu 5:1 už dokázali hráči Prostějova utkání zdárně dotáhnout do vítězného konce. Situace je nyní taková, že Prostějov je předposlední o tři body právě před Havlíčkovým Brodem a již ve středu jej čeká utkání na půdě Šumperka.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář