Jestřábi nestačili ani na jihlavskou Duklu a jsou stále bez bodu

Jestřábi nestačili ani na jihlavskou Duklu a jsou stále bez bodu
ilustrační foto LHK Jestřábi

 

Ke druhému střetnutí v první lize zajeli Hanáci na půdu jihlavské Dukly, že je nebude čekat nic jednoduchého, se potvrdilo již v první třetině, kdy díky vyloučením Jestřábi inkasovali dvě branky, po zbytek zápasu dopláceli Hanáci na bezzubý útok i množství vyloučených a ve výsledku soupeři podlehli 3:0.

Jihlava se již od začátku dostávala do šancí a ukazovala svou kvalitu, což vedlo k faulům Jestřábů, následné jihlavské přesilovky přinesly gól v osmé minutě zásluhou Michala Důrase. Druhý gól přidal ve dvanácté minutě Březina při signalizovaném vyloučení jednoho z Prostějovských. Následně se hra trochu srovnala a i hosté se dostali k možnostem, stále ovšem platilo, že aktivnějším týmem na ledě byla Dukla. Toto rozpoložení na ledové ploše vlastně platilo po celý zbytek zápasu, jakékoliv naděje na obrat či vyrovnání Hanáků pohřbil v padesáté šesté minutě Seman.

Jestřábi tak nevezou body ani z druhého prvoligového mače, nutno však podotknout, že tentokrát padli na půdě týmu, který se zřejmě bude rvát o extraligovou baráž. Statistika Jestřábů ale není po startu soutěže příliš lichotivá, pouze v zápase v Jihlavě inkasovali Hanáci jedenáct trestů a ve dvou zápasech dokázali vsítit jedinou branku. Spravit chuť si mohou již v sobotu s Třebíčí, kterou v přípravě doma zvládli přehrát. 

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář