Jestřábi předvedli malý zázrak a obrali Třebíč!

Jestřábi předvedli malý zázrak a obrali Třebíč!
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Po ostudných debaklech z posledních kol měl zřejmě nejeden fanoušek obavy ze střetuntí se čtvrtou, ale trápící se, Třebíčí. Nicméně ty se ukázaly jako neopodstatněné, prostějovští hráči k utkání po vysokých porážkách přistoupili správně a přestože mač nenabídl příliš hokejové krásy, Hanáci urvali tři body za výhru 2:0!

Utkání, kterému přihlížela i elitní česká tenistka Petra Kvitová, jejíž přítel Radek Meidl posílil Jestřáby, začalo spíše opatrně, první třetina nenabídla příliš mnoho z toho, co činí hokej krásným a gól v ní nepadl. Druhá začala lépe pro domácí celek, když Vladimír Stejskal dokázal poslat kotouč od modré čáry za záda Faltera. Dobrou šanci pak vypracoval Václav Meidl, na jeho finální přihrávku však jeho bratr nedosáhl.

Jestřábi vzdorovali dál i ve třetí třetině, také díky zákrokům Ondřeje Kociána, který měl sice několikrát štěstí, nicméně to k hokeji patří a jelikož Třebíč nedokázala najít recept k vyrovnání, udeřili opět Jestřábi, když v přesilovce poslal kotouč za bezmocného Faltera Marek Indra. Horácká Slávie se již poté téměř nesnažila o nějaký závěrečný tlak v power-play, Prostějov svůj náskok udržel a zvítězil bez obdržené branky s Třebíčí. Veledůležité utkání nyní čeká Jestřáby v pondělí, to pojedou na led posledního Havlíčkova Brodu.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář