Začíná extra hořký podzim, vzkazuje Pivovar Zubr

Začíná extra hořký podzim, vzkazuje Pivovar Zubr
Foto zubr.cz

Na pivních čepech střídá letní limitovanou edici piva Zubr Polotmavý 11% oblíbený podzimní speciál Zubr Extra Hořký 12,5 %. Tento jedinečný ležák vyniká svou výraznou intenzivní hořkostí, výrazným chmelovým aroma a lahodnou chutí. Vychutnat si ho můžete zejména v restauracích na střední a východní Moravě. Celkově se jedná řádově o více jak 250 míst.

„Zubr Extra Hořký 12,5 % je chuťově výrazné pivo, které bylo uvařeno podle tradiční receptury z několika vybraných odrůd českého chmele. Intenzivní hořkost speciálu vzniká na varně během chmelovaru, kdy je chmel dávkován do piva na pětkrát v přesně stanoveném množství a čase. Pro dosažení výsledné chuti je důležitá také doba zrání v ležáckém sklepě při nízké teplotě, v ta v případě Extra hořkého speciálu činí 65 dní,“ popisuje charakteristiky speciálu Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

Celkem se speciálu uvařilo 750 hektolitrů, a kromě restaurací se bude čepovat také na Svatováclavských slavnostech v Kroměříži, které se budou konat již tuto sobotu 11. září. Část speciálu byla také nastáčena do patentních lahví o objemu 0,75 l. Ty budou k dostání výhradně v pivovarské prodejně v Přerově. (red)

Poslat nový komentář