Kdo vyhrál volňásky na víkendový Sovinec?

Kdo vyhrál volňásky na víkendový Sovinec?
ilustrační foto hrad Sovinec

Ve dnech 28. 29 a 30. října nabízí hrad Sovinec akci Hofmistrova závěť. Slavnostní ukončení sezóny 2016 aneb Comedia dell´morte nabídne opět záruku vysoké kvality celodenního programu! S Prostějovskými novinkami jste soutěžili o vstupenky!

Po tři dny 9:10 až 17:30 hodin účinkuje Šermířská a divadelní společnost SÍGŘI, kteří jsou dle návštěvnických anket šestí nejúspěšnější účinkující, který kdy na Sovinci vystupovali. Tentokrát představí šermířskou komedii Piráti v Praze. Profesionální Jihočeské pohádkové divadlo JÁ TO JSEM zve na nejúspěšnější pohádkovou komedii roku 2014 Kolotoč príma pohádek. Skupina scénického šermu DIVADLO BEZ STŘECHY připravilo premiéru šermířské grotesky Židle a připomenou nejoblíbenější divadelní komedii sezóny 2015 Podivné dědictví.

K vidění budou mimo jiné sokolnické ukázky příletů dravých ptáků a návštěvníci si budou moci mimořádně projít celým hradem od sklepů až po věž. Od 9:30 do 17 hodin každých 20. minut nabízí Sovinec oblíbené prohlídky hradní mučírny se vstupem do Rytířského sálu s průvodci v dobových kostýmech.

Akci připravilo Muzeum v Bruntále ve spolupráci s historickou posádkou Špinavci.

A kdo se stal šťastným majitelem rodinného vstupného, které čítá dva dospělé a tři děti? Jan Soldán, Tomáš Pernica, Ladislava Pechová a Martin Žatka. Gratulujeme všem výhercům! (red)

Poslat nový komentář