Kdo vyhrál rodinné vstupné na parádní program na Sovinci?

Kdo vyhrál rodinné vstupné na parádní program na Sovinci?
Foto Sovinec.cz

Ve dnech 29. a 30. července se hrad Sovinec už po dvaadvacáté vrátí do dob třicetileté války. Akce Za čest a krále opět nabídne celodenní program vysoké kvality. Ve 12:30 začne nefalšovaná bitva, spojená s přestřelkami, souboji a kaskadérskými groteskami. Návštěvníci se mohou těšit na obléhání s obstřelováním hradu. 

Píše se rok 1626 a po bitvě u Desavy vtrhlo do Slezska protestantské vojsko, které táhne k Sovinci. Jak vše dopadne? Kdo přijede, uvidí!

Po oba dny od 9:10 až do 18 hodin účinkují šermířská a divadelní společnost Divadlo bez střechy, která připomene černou šermířskou komedii Den v katovně. Elitní mušketýrský regiment Corporal nabídne jedinečnou šermířskou show Recyklace lahví. Skupina historického šermu Valmont naposledy odehraje šermířskou pověst Orbek a bát se budete u nové šermířské pohádky Braši na hradě straší. Skupina historických scén a šermu Bengare věrohodně zpracovává šermířské pověsti. Na Sovinci odehraje šermířský příběh Zapomenutý oddíl. Skupina scénického šermu Allegros srdečně zve na oblíbené šermířské pohádky pro celou rodinu.

Od 9:30 do 17 hodin jsou každých třicet minut prohlídky hradu z průvodcem. Čekají vás i ukázky života a řemesel v obléhaném hradě a unikátní výstava palných zbraní a obléhací techniky ve vojenském táboře.

S Prostějovskými novinkami jste soutěžili o rodinné vstupné, které čítá dva dospělé a tři děti. A kdo jsou tedy čtyři šťastlivci? Martina Iránková, Jana Moravcová, Renata Hrubá a Nikola Šedá. Gratulujeme! (red)

Poslat nový komentář