Hrad Sovinec se ocitne v třicetileté válce. Těšme se!

Hrad Sovinec se ocitne v třicetileté válce. Těšme se!
Foto hrad Sovinec
Další fotky: 
Hrad Sovinec se ocitne v třicetileté válce. Těšme se!

O víkendu 24. - 25. 7. 2021 se na hradě Sovinci bude konat již XXVII. ročník zdejší nejstarší akce s názvem Dobývání hradu aneb Sovinec v temné době války třicetileté.

Účinkování přislíbili skvělí a diváky oblíbení účinkující. Jmenujme třeba Elitní mušketýrský regiment Corporal, který nám předvede krom mušketýrského vystoupení také každý den ve 14:25 recyklaci lahví. O humor se postará vyhledávaná divadelní a šermířská společnost Divadlo bez střechy s komedií Den v katovně. O bubenický doprovod a rytířský turnajíček spolu s novou pověstí Brunhilda se postará Skupina historického šermu Grál. To vše doplní ještě skupina historického šermu Allegros s rytířskou pohádkou O Pepoušovi. Také můžete zhlédnout sokolnický dvorec s ukázkami výcviku a příletové poslušnosti a vyfotit se i s dravcem na ruce. Pro nejmenší budou také připraveny Pohádky z kufříku.

„Jak v sobotu, tak i v neděli proběhne ve 13 hodin scénická bitva o hrad Sovinec, které se účastní většina účinkujících,“ přidal upozornění herold Petr Šenkyřík.

Opět budou na nádvořích stánky s různým sortimentem předmětů okrasných, užitkových, uměleckých, kovových, dřevěných, voskových a všelijakých dalších. Nebudou chybět ani ukázky některých řemesel (kovář, brašnář a další) a stánky s občerstvením všeho druhu.

„Pokud nám hygienické předpisy a nařízení v této turbulentní době dovolí, samozřejmostí budou prohlídky interiérem hradu od 9:30 do 17:00 s průvodcem,“ doplnil herold.

Čtěte pozorně, bude soutěž o rodinné vstupné! (ber)

Poslat nový komentář