V Olomouckém kraji je funkční jediný hraniční přechod s Polskou republikou

V Olomouckém kraji je funkční jediný hraniční přechod s Polskou republikou
ilustrační foto PČR

V Olomouckém kraji je od 18. března funkční jediný hraniční přechod s Polskou republikou, a to HP Mikulovice – Glucholazy. Policisté z cizinecké policie společně s vojáky zde kontrolují všechna projíždějící vozidla. Hraniční přechod je určen jak pro osobní, tak pro nákladní dopravu. Od 18. března zde policisté odbavili téměř 4.500 vozidel.

Projíždějících nákladních vozidel neubývá. Zastavil se však průjezd „pendlerů“ pracujících v českých podnicích, kteří musí být po návratu do Polska 14 dnů v karanténě. Průjezd přes tento hraniční přechod je plynulí i díky všem řidičů, kteří jsou ohleduplní a plně respektují nařízení vlády České republiky.

Od 1. dubna, nastala pro řidiče nákladních vozidel, kteří míří z tohoto hraničního přechodu dále do vnitrozemí, menší komplikace. Na celý měsíc je uzavřen hlavní tah z Jesenicka vedoucí přes Červenohorské sedlo. Během měsíce dubna se bude dokončovat rekonstrukce této silnice. Řidiči budou moci využít dvě objízdné trasy. Pro vozidla vyšší než 3,9 m povede trasa z Jeseníku do Šumperku přes Bělou pod Pradědem, Vidly, Vrbno pod Pradědem, Andělskou a Světlou Horu, Staré Město, Bruntál, Václavov, Malé Stáhle a Rýmařov. Řidiči menších vozidel pak mohou využít trasu přes Ramzovou a Ostružnou. (red)

Komentáře

Z Palestiny se dělají tunely.Z čechistánu se budou muset dělat taky.Vláda je ale bude zahrabávat.Kdo by dělal na dotace

Poslat nový komentář