Co Čech, to muzikant, i ten nejmenší! Přijďte se přesvědčit, zve Adéla Micková

Co Čech, to muzikant, i ten nejmenší! Přijďte se přesvědčit, zve Adéla Micková
Foto Adéla Micková
Další fotky: 
Co Čech, to muzikant, i ten nejmenší! Přijďte se přesvědčit, zve Adéla Micková

Hudba ovlivňuje člověka nejrůznějšími způsoby. Příjemná zklidní, veselá zvedne náladu, rychlá změní vnímání času, monotónní znervózní… Pro rozvoj hudebního cítění je nutné s hudbou začít již v raném věku. Kde? V pobočkách nabízející Yamaha hudební programy!

O jejich oblibě svědčí fakt, že jen v České republice absolvovalo předškolní Yamaha hudební programy již přes 36 000 spokojených klientů. Jedná se o profesionálně zpracovaný koncept, využívající metodiku otevřené skupinové výuky, který vede hudebně vzdělaný pedagog.

Kromě rozvoje hudebních předpokladů si děti v kolektivu rozvíjejí sociální vztahy a učí se respektovat autoritu.

"Účastníci jsou rozděleni do oborů podle věku. Obor "Robátka" je určen pro děti od 4 do 18 měsíců. Postupem času plynule přechází do oboru "První krůčky k hudbě", kde jsou batolata ve věku 18 měsíců až po 4leté děti. Velký důraz se klade na rozvoj dětí předškolního věku. Právě mezi 4. a 6. rokem totiž dochází k velkému skoku ve vnímání dětského sluchu. Pro tuto věkovou kategorii jsou připraveny obory “Music Parade“ nebo "Rytmické krůčky"," říká zástupkyně prostějovské pobočky Adéla Micková.

Začátky této úspěšné metodiky můžeme najít v Japonsku v 50. letech minulého století, do Evropy se dostala v šedesátých letech a od roku 1994 fungují hudební programy YAMAHA i v České republice. Jejich myšlenku vyjadřuje motto: „Není nehudebních lidí, jsou jen nerozvinuté talenty.“

Od září se budou hudební programy nabízet i Prostějově. Bližší informace najdete na www.yamahaskola.cz. (red)

Poslat nový komentář