Ředitele reálky neodvoláváme!, popřeli radní

Ředitele reálky neodvoláváme!, popřeli radní
ilustrační foto RG Prostějov

 

Jak PvNovinky informovaly, ředitel ZŠ a RG města Prostějova Rostislav Halaš na poslední jednání zastupitelstva rozhodně odmítl převzít budovu školy v Husově náměstí. Město tak chtělo vyřešit problém s patnáctimilionovou dotací. Teď se Prostějovem šíří informace, že ředitel má být za neposlušnost odvolán.

"Byl jsem postaven před hotovou věc. Majetek je svěřený k hlavní činnosti. Já jsem vysvětlil paní náměstkyni a panu primátorovi, že toto my zajistit nemůžeme,“ řekl Halaš na prosincovém zastupitelstvu s tím, že  by si na přesuny do nové budovy stěžovali učitelé i rodiče. Nejasnosti jsou podle něj i s vybavením objektu. "Jednou tam je všechno, pak nic," uvedl. Pokud by se ve škole pravidelně neučilo, došlo by k porušení zákona a zřizovací listiny. „Odpovědně říkám, že Husovu školu potřebujeme asi tak, jako zimní stadion,“ dodal Halaš s tím, že za neplnění podmínek dotačního projektu odmítá nést odpovědnost. 

Po Prostějově se v souvislosti s tímto Halašovým vyhlášením začala šířit informace, že bude svého postu zbaven. Dnes to rozhodně popřela náměstkyně primátora Ivana Hemerková. „Je to totální nesmysl, ředitel nemůže být jen tak odvolán,“ rozzlobila se na dnešní tiskové konferenci a zprávu označila za jednoznačnou lež. Její názor sdílel i primátor. „ Ten, kdo tohle šíří, se hluboce mýlí,“ dodal Miroslav Pišťák. (ber)

Komentáře

 

vždyť to bylo celé nesmysl zřizovat zde pobočku Baťovy univerzity..... To byla jakási móda, že kdejaká větší vesnice zřizovala Vysokou školu - viz např. Starý Hrozenkov atd... vč. Prostějova. Když se řešil problém s prostorami pro CMG, to se řešení nemohlo najít. Přitom by to bývalo bylo tak jednoduché.... Dát CMG Husovu školu a bylo tam zajištěno základní školství i gymnázium a nakonec i protější mateřská škola..... Jenomže to by musel u našich radních - těch minulých i současných vítězit zdravý selský rozum a ne politické bojůvky a prosazování osobních zájmů......

Jednoznačné krytí dotačního podvodu, nejlepší je vše hodit na ředitele, který má respekt, je za ním vidět spoustu práce, však my si najdeme poslušnou figurku, která vše podepíše. Je to horší, než za starého režimu, ředitel chtěl jen dodržovat zákon, nic víc, nic míň. Je to hnus a politická zvůle, doufám, že opozice současného ředitele podpoří a naopak vyvolá tlak na odstoupení příslušných radních.

Proč si myslíte, že paní Mgr. Hemerková má svědomí? Jak zpytovat něco, co absentuje?

A odstoupit? Aby se nástupce začal šťárat ve spisech a našel by možná další takové a tomu podobné případy? Tak to by musela mít v lebce úplně prázdno. Dotaci vrátit, práce byly provedeny, věřte, že se nikdo nenakapsoval na zakázkách, tak o ceou dotaci se zhodnotil majetek města... (Cha-cha-cha)..

Zhodnocený majetek okamžitě začít pronajímat a městu z toho půjde jen příjem. Prostě za "vypůjčené" peníze se škola zhodnotila a nyní se lépe pronajme. Návratnost investice pod 10 let, super.

 

Za toto pochybení a lhaní MF by měl "někdo" hluboce zpytovat svědomí a okamžitě odstoupit! A prachy okamžitě vrátit na MF z městského rozpočtu!

Poslat nový komentář