Na Husáku si chodci holt musí dávat pozor!

Na Husáku si chodci holt musí dávat pozor!
Foto ber
Další fotky: 
Na Husáku si chodci holt musí dávat pozor!
Na Husáku si chodci holt musí dávat pozor!

 

Zrekonstruované vozovky na Husově náměstí s sebou přinesly i jeden problém. Neřízený pohyb chodců a cyklistů v křižovatce. Řešení je prý ale jediné. Prostě si dávat pozor.

 

Křižovatka Jihoslovanské ulice s Husovým náměstím a výjezdem od prodejny Lidlu je pro účastníky silničního provozu takovým dopravním oříškem. Zatímco řidiči mají o přednosti jasno, chodci a cyklisté tápou. Kousek od křižovatky totiž končí cyklostezka z Jihoslovanské a chodník od Lidlu. „Pokud chcete přejít na Husák, musíte po silnici. Ve stejném bodě najíždějí a sjíždějí ze stezky cyklisté, takže je to lidově řečeno o ústa," popisuje neutěšenou situaci Miroslav Hudeček. který již několikrát vznesl dotaz, zda je to konečné řešení. „Kolikrát tam běhají malé děti nebo jde senior o holi. Uskočit jaksi není kam," přidal výsledky svého pozorování.

Podle vedoucího odboru dopravy Miroslava Nakládala je ale v této chvíli situace na Husově náměstí stabilizovaná a nic se měnit nebude. "Podle našich informací se v tomto úseku nic neplánuje. To, že chodci chodí po silnici, je jejich nedomyšlenost a kromě policie s tím nikdo nic nenadělá. Přechody pro chodce se tam zřídit nemohou, protože počet chodců a aut je tak nízký, že je to neopodstatněné," řekl PvNovinkám Miroslav Nakládal.

Takže nezbývá, než dávat pozor. Nebo ne? (ber) 

Poslat nový komentář