Na Újezdu přibyl blikající oranžový panáček

Na Újezdu přibyl blikající oranžový panáček
Foto PvNovinky.cz

 

Není to tak dávno, co jsme informovali o snaze radní Milady Sokolové vyjít vstříc podnětu občanů Prostějova. Obrátili se na ni v souvislosti s absencí blikajícího panáčka, který by upozornil řidiče odbočující z Újezdu do Svatoplukovy ulice na přítomnost chodců ve vozovce. Dobrá věc se podařila a panáček už udává tempo zdejší dopravě.

"Jsem velmi ráda, že podnět občanů byl vyslyšen a že na křižovatku Újezd-Svatoplukova byl přidělán blikající oranžový panáček upozorňující řidiče, že přechází lidé. Děkuji panu Nakládalovi z Odboru dopravy za promptní vyřízení této záležitosti," sdělila PvNovinkám potěšená radní.

Kladný postoj k rychlému vyřešení celé situace neskrývá ani náměstkyně primátora Alena Rašková. "I když podle dopravní policie je každý řidič povinnen znát předpisy a tudíž pohyb chodců předpokládat, v tomto případě to pokládám zejména pro mimoprostějovské řidiče za nebezpečnou situaci. Tato křižovatka je v tomto ohledu velmi nepřehledná a instalace oranžového výstražného znamení zcela jistě přispěje k bezpečnosti silničního provozu v Prostějově." (ber)  

Poslat nový komentář