Čeká nás Býčí úplněk. Bude modrý!

Čeká nás Býčí úplněk. Bude modrý!
ilustrační foto astro.cz

Říjen je zvláštním obdobím. Máme totiž dva úplňky v jednom měsíci. Ten první, 1. října, byl ve znamení Berana. Teď nás čeká druhý, Býčí. Nastane v sobotu 31. října v 15:49 hodin. Druhý úplněk v měsíci nastává zřídka kdy a říká se mu Blue Moon – Modrý měsíc. Je prý magický a zesiluje naše přirozené vlastnosti.

Modrý měsíc ve znamení Býka vaše ohnivé emoce více zakotví v zemi a zklidní. Sami pocítíte zpomalení a vychutnávání si věcí, od dobrého jídla až po milování nebo jen pohled z okna. Také v lásce a vztazích Býk působí jako harmonizující činitel. Můžete vybudovat hluboké a stabilní vztahy, pokud budete chtít.

"Blue Moon" znamená něco jako jednou za uherský rok. Jev nesouvisí s modrou barvou, kterou Měsíc může vzácně také mít. Úplněk nastává jednou za 29,5 dne, ale kalendářní měsíc je o něco delší. Proto se jednou za čas stane, že na některý měsíc vyjdou úplňky dva - na samém začátku a samém konci. Jev nastává jednou za dva až tři roky. O tomto přírodním jevu se ví již zhruba 400 let, není tudíž žádnou novinkou, vzácný a ojedinělý je však dodnes. Naši předkové ho nazývali například „zrádný Měsíc“. Ne vždy je však tento jev doprovázen namodralou barvou přirozené družice planety Země. Ta se může objevit u kteréhokoliv úplňku a je taktéž vzácná.

Pokud se lidem podaří zahlédnout namodralou barvu, mohou se podle vědců považovat za opravdové šťastlivce. Podle několika teorií se zdá být Měsíc takto zbarvený díky sopečnému popelu v atmosféře a pravděpodobně i postavení Země vůči Měsíci v té chvíli.

Takže zvedněte hlavu k nebi a hledejte klid… (ber)

Poslat nový komentář