Děti z MŠ a IRISu společně!

Děti z MŠ a IRISu společně!
ilustrační foto IRIS

 

Prostějovští ochránci přírody uspěli na jaře u Nadace Partnerství s projektem „Ekologická výchova dospělých prostřednictvím dětí“. Je zaměřen na výuku ekologických výukových programů v mateřských školkách a na akce pro rodiče s dětmi. Program je podpořen z Programu švýcarsko-české spolupráce a školky se do něj mohou přihlásit právě teď. 

"Děti se mohou v letošním školním roce těšit na pět nových ekologických výukových programů, které budou probíhat v rámci tzv. „týdnů pro školky“. Na konci programu získá každý žák hravý pracovní list, který vyplní doma s rodiči a odevzdá zpátky ve školce," uvedla Petra Orálková z Ekocentra Iris s tím, že ze správných odpovědí budou vylosováni vždy tři výherci, kteří obdrží drobné odměny. Na každý program v ekocentru volně naváže společná aktivita pro rodiče s dětmi, které ochránci pozvou na výlet či přednášku.

Výukové programy jsou zaměřeny na zahradu, život zvířat a ptáků v zimě, poznávání života hmyzu a recyklaci. "V každé hodině bude nějaká zajímavost, jednou si nasadíme křídla, podruhé se setkáme se zvířaty ze záchranné stanice, budeme vyrábět krmítka," dodala Eva Zatloukalová, podle které každý program trvá hodinu a uskuteční se v prostorách Ekocentra Iris na Husově náměstí.

Mateřské školy se mohou objednat prostřednictvím objednávkového formuláře.(ber)

 

 

Poslat nový komentář