Nebourejte kasárna!, žádá petice

Nebourejte kasárna!, žádá petice
ilustrační foto archiv PvNovinky

 

Nebourejte hlavní budovu jezdeckých kasáren, naopak historický objekt, který je v dobrém technickém stavu, obnovte. Petici s tímto textem mohou lidé podepisovat v ulicích Prostějova.

Petici, jejíž plné znění naleznete zde http://www.proprostejov.eu/petice_jk.pdf, mají na „svědomí“ Jiří Zakopal, Markéta Novotná a Jan Walla, kteří jsou v petičním výboru. K dnešnímu dni sesbírali pod petici více než dvě stovky podpisů a ve svém úsilí hodlají pokračovat. „Chceme, aby byla budova zakonzervovaná, jak se dohodlo na prosincovém zastupitelstvu, a abychom vedli diskuzi o tom, co s objektem dále uděláme," řekla při sbírání podpisů Věra Palacká, zastupitelka za Změnu pro Prostějov.

Ideální dům pro seniory, tvrdí architekt

Prostějovský architekt a člen petičního výboru Jiří Zakopal navrhuje přeměnit centrální budovu kasáren na dům pro seniory. „Mohlo by zde vzniknout sto čtyři míst pro seniory. Budova je přes pokročilou devastaci vnitřních prostor v dobrém stavebně technickém stavu a není nutné ji zdemolovat. U žádné z konstrukcí nebylo zjištěno takové narušení, které by v současnosti hrozilo jejím zřícením," vysvětlil Zakopal, který chtěl o využití jezdeckých kasáren mluvit na jednání zastupitelstva. Čekal jedenáct hodin, šanci ale nedostal. Prý to neumožňuje jednací řád. (ber)

Poslat nový komentář