Fotografie France dobyla Slovensko

Fotografie France dobyla Slovensko
ilustrační foto pozvánka, foto Josef Franc
Další fotky: 
Fotografie France dobyla Slovensko

 

V rámci 15. Medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva, který se ve dnech 2. až 6. dubna 2014 uskutečnil v Bratislavě, byla vyhlášena i fotografická soutěž. Zúčastnil se jí i známý prostějovský fotograf Josef Franc, který si odnesl stříbrnou příčku v kategorii Horská krajina.

„Snímek Pták v letu vznikl při našem loňském putování po Korsice. Korsické hory jsou krásné, zvláštní a místy se tu dají najít všelijaká bizarní zátiší. V poměrně slušném vedru jsme vystoupali ke známým kaskádám Manganello a zatímco ostatní se oddali odpočinku, vydal jsem se po osvěžení v ledové vodě na fotografické toulky. Po nakloněných žulových plotnách tu stéká množství různě se klikatících pramínků a potůčků, jež vytvářejí i díky usazeným řasám všelijaké bizarní tvary. Takže jsem se tu slušně fotograficky vyřádil,“ popsal autor úspěšný snímek.

Fotografie Josefa France jsou v současné době k vidění v prostorách restaurantu Atrium v Prostějově. Výstava nazvaná Z horských toulek potrvá do 8. června. (red)

Poslat nový komentář