Sokol I uspořádal další ročník Memoriálu Zdeňka Ludvíka

Sokol I uspořádal další ročník Memoriálu Zdeňka Ludvíka
Foto Sokol I Prostějov
Další fotky: 
Sokol I uspořádal další ročník Memoriálu Zdeňka Ludvíka

Oddíl juda Sokol I Prostějov uspořádal v sobotu 23. dubna další ročník Velké ceny Prostějova – Memoriálu Zdeňka Ludvíka. Turnaj opětovně potvrdil rostoucí úroveň. Počet závodníků oproti loňsku vzrostl na 250 z více než 40 týmů z České republiky, Polska a Slovenska. 

"Loni jsme přivítali 214 judistů z 22 oddílů. Tento letošní výrazný nárůst ukazuje, že turnaj se po organizační i sportovní stránce líbí," uvedl ředitel turnaje a šéftrenér prostějovských judistů Zdeněk Gottwald. Doplnil, že díky každoročnímu růstu oddíl zvažuje uspořádat další podobnou soutěž na podzim. "Pro letošní ročník jsme připravili překvapení. Závodníci z kategorií mláďat a mladších žáků kromě obvyklé medaile a diplomu získali pohár nejen za první místo, ale na všech třech stupních vítězů," sdělil Gottwald s tím, že Velká cena Prostějova tak získala unikátní postavení mezi českými soutěžemi. 

Tým Prostějova obhajoval loňské druhé místo v družstvech benjamínků. To se nakonec povedlo a k vítězství Sokola I Prostějov chyběly pouhé dva body. O ty oddíl připravil jindy stoprocentní benjamínek David Zaoral, který musel kvůli vlastní chybě nastoupit ve vyšší věkové a váhové kategorii. Tam se hned v prvním zápase zranil a tři chybějící body za jeho předpokládané vítězství odsunuly Prostějov na druhou příčku. Naopak Barunka Vítková, která v jarní části sezóny nabrala skvělou formu, vyřadila ve váze do 35,5 kg všechny soupeřky a získala zlato, bohužel pro Prostějov letos jediné. Zato stříbrných medailí za druhá místa domácí získali hned osm. V kategorii Benjamínků se to povedlo Petrovi Mejzlíkovi ve váze do 24,2 Kg, v U11 Tereze Pohlové (39,8 Kg), v kategorii mladších žáků Dominiku Vašutovi (55 Kg) a Eleně Dokoupilové (+57Kg). Ve starších žácích se podařilo vybojovat druhé místo Jiřímu Pazderovi (60 Kg) a David Jahnovi (42 Kg). Bronz pro Prostějov získali v benjamíncích U9 Michal Mejzlík ( 25,5 Kg), Jan Malcher (32,6 Kg), Alex Srpek (23,6 Kg), v U11 Martin Basl (43,2 Kg) a Denis Dvorský (26,3 Kg). Dělená třetí místa pak obsadili v U9 Viktor Otta (22,4 Kg), Evička Vránová (22,9 Kg), v U11 Ondřej Vašut (34,4 Kg). Množství stříbrných medailí v konkurenčně náročném turnaji hodnotím pozitivně. Často chybělo jen málo, aby se stříbro změnilo ve zlato. Pro všechny zúčastněné jsou naše výsledky motivací pro další trénink,” komentoval dosažené úspěchy svých svěřenců Gottwald.

Michal Mejzlík

Poslat nový komentář