Co nového v oddílu judistů Sokol I Prostějov?

Co nového v oddílu judistů Sokol I Prostějov?
ilustrační foto judo SOKOL I

Informace o dění v prostějovském judu nám do redakčního e-mailu zaslal Michal J.L.Mejzlík.

Na nědělním Grand Prix Ostrava se poprali mladší žáci ve svých váhách, a to Dvorský Denis, Vejmola Jakub, Vašut Ondra, Durdík Václav, všichni na svém prvním závodě v této věkové kategorii vypadli v prvním zápase a tak se neumístili. Starší žáci - Pospíšil Erik, Kyllar Filip, Hošťálek Filip, Nepožitek Adam, Slezák Šimon měli možnost opravného zápasu, kde se svým výkonem neztratili, ale těsně nestačili na své soupeře a shodně obsadili dělené 9. místo. 

Největší medailová naděje, Vašut Dominik, svůj jediný zápas trošku v začátku prováhal svým silovým judem, kdy v polovině prohrával na Wazari, potom začal používat hlavu, ale bohužel jeho nevýrazná technika pět vteřin před vypršením časového limitu, kdy dostal soupeře na čistá záda, nijak rozhodčí neoslovila.

Po těchto závodech, kde se sbírají body k účasti na mistrovství republiky, se judisté Sokolu I Prostějov mohou jen zlepšovat.

V neděli 18. února jsme se po čase opět zúčastnili tradičního turnaje v Sosnowieci. V počtu tří mláďat jsme dosáhli třikrát na zlato. Ve výkonech byly trochu mezery, což jsme po turnaji prodiskutovali, nicméně všechny zápasy kluci ukončili před časovým limitem vítězstvím na ippon. David Zaoral, Alex Srpek i Viktor Otta předvedli velmi slušný standard a po zásluze si všichni dokráčeli ve svých kategoriích pro první místa.

Poslat nový komentář