Judisté Sokola I přivezli z Mistrovství Evropy veteránů bronz

Judisté Sokola I přivezli z Mistrovství Evropy veteránů bronz
Foto ZG
Další fotky: 
Judisté Sokola I přivezli z Mistrovství Evropy veteránů bronz
Judisté Sokola I přivezli z Mistrovství Evropy veteránů bronz

Od 8. do 11. června se ve Slovinském Podčrtku konalo Mistrovství Evropy veteránů, kam se vypravili trenéři oddílu Juda Sokol I Prostějov.

V pátek 9. června bojovali o evropské tituly věkové kategorie od 40 do 49 let M3 a M4, kde startoval v M3 ve váze do 73kg Jan Brtník. Ten v prvním zápase nestačil na bulharského závodníka a v opravných bojích na judistu z Itálie a obsadil 9. místo na Mistrovství Evropy.

Tento den byl druhým zástupcem českých barev   M3 do 100 kg Zdeněk Gottwald, který si v prvním kole těsným vítězstvím poradil bodovanou technikou z judistou Muradovem z Ázerbájdžánu. V boji o postup do finále narazil na vítěze kategorie z Gruzie, kdy pozdě zareagoval na krásně provedenou techniku a prohrál před ukončením časového limitu na Ipon. V boji o bronzovou medaili Gottwald narazil na druhého Gruzijce. V dobře rozjetém zápase, po zaváhání, se nedokázal dostat z dobře nasazeného držení, tak obsadil nepopulární 5. místo.

Desátého června se utkali v bojích a cenné kovy věkové kategorie od 30 do 39 let M1 a M2. V M2 měl Sokol I Prostějov v českých barvách také dva zástupce, do 90 kg startoval Petr Sedláček, kdy po urputném boji nestačil na soupeře z Německa a obdržel více trestných napomenutí. Jeho soupeř nestačil v následujícím zápase na reprezentanta Francie a zavřel Sedláčkovi cestu v opravných bojích. Druhým zástupcem českých barev byl ve váze do 73 kg Aleš Tulach, který nestačil na anglického reprezentanta a následně v opravných bojích na reprezentanta z Německa.

Druhý den se oba stali součástí českého družstva mužů od 30 do 39 let, kdy společně obsadili krásné a vydřené 3. místo.

Na tomto Mistrovství Evropy Veteránů startovalo 658 závodníků z 37 zemí. Česká republika obsadila, i s přispěním trenérů Sokolu I Prostějov, celkové 3. místo.

„Chci poděkovat našim rodinám za podporu v přípravách i při závodech. Jako trenéři jsme rádi, že můžeme předávat své zkušenosti dětem, které mají zájem o tento všestranný sport. Snažíme se jít příkladem, že judo se dá závodně  dělat v každém věku. Přesto, že kvůli stále vyšším nákladům a nárokům je těžší udržet odpovídající konkurenceschopnou úroveň,“ doplnil Zdeněk Gottwald. (Text a foto ZG)

Poslat nový komentář