Kácení stromů je věčnou otázkou

Kácení stromů je věčnou otázkou
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz
Další fotky: 
Kácení stromů je věčnou otázkou

 

Zatímco kácení některých stromů na území Prostějova obyvatele pobuřuje, jiné by viděli padnout k zemi docela rádi. Příkladem jsou ty, rostoucí v lokalitě kolem sídliště E. Beneše.

"Pod okny máme strom, o jehož pokácení usilujeme už roky. Nejenže je v půlce zlomený, navíc na jaře silně kvete a pro řadu obyvatel našeho domu je těžkým alergenem," stěžovala si na posledním setkání s vedením radnice jedna z obyvatelek sídliště. Druhá žena zase poukázala na pokácení krásného javoru u zastávky MHD v Olomoucké ulici.  "Bylo mi řečeno, že se musel vykácet kvůli nestabilním větvím. Nevěřím tomu, stačí se podívat na naprosto zdravý pařez, který po něm zůstal," zlobila se.  "Situaci a důvod, proč byl strom pokácen, prověříme," slíbila náměstkyně primátora Ivana Hemerková. (ber)

Komentáře

Na Šárce, hned za rohem Lidické ulice v pondělí 31.3. vykáceli osm naprosto zdravých líp, které nikomu nepřekážely a navíc měly od podzimu prořezané větve, takže nehrozil dokonce ani pád jediné větve. Podle pařezů šlo o naprosto zdravé stromy bez jediné vady.

No,to je stejný jako s kácením ve Smetanových sadech.Ať se na mě nikdo nezlobí ale nevěřím tomu že tolik stromů najednou, bylo v tak špatným stavu že se muselo kácet.Ale takhle je to v tomto městě se vším tak se snad není čemu divit .....

 

Poslat nový komentář