Plán kácení? Nesmyl, tvrdí náměstkyně

Plán kácení? Nesmyl, tvrdí náměstkyně
ilustrační foto archiv PvNovinky

 

Plán kácení je nesmysl, tvrdí náměstkyně primátora města Prostějova Ivana Hemerková. Naopak, život stromů na území města mohou zájemci podle ní sledovat na webu Stromy pod kontrolou.

„Plán kácení nikdo dlouhodobě nesestaví, to je nesmysl. Na deset let ho nedělají ani lesy,“ vyjádřila se Hemerková s tím, že vše se točí kolem životnosti stromů. Stran letošního velmi kritizovaného kácení uvedla, že výsadba nových stromů je mnohem větší, než si lidé uvědomují. „V letošním roce bylo vysázeno do této chvíle 328 nových stromů, další ještě přibudou. Bude jich ale už méně, další vysadíme na podzim,“ vysvětlila. Vykáceno bylo od začátku roku 195 stromů. „Svůj“ strom i s jeho přesným životopisem naleznete na http://www.stromypodkontrolou.cz/map/ 

 

Na FB se již objevil tento dotaz:

  • Studuji ty Stromy pod kontrolou, jak se zmínila pí. Hemerková, bylo by to super, kdyby to bylo aktuální! Třeba na Tylovce jsou tam vyznačeny všechny sakury a to s uvedenou perspektivou takovou, že jsou na stanovišti vhodné a dlouhodobě udržitelné! A kde je jim konec??? Takže jak mám takovému dokumentu důvěřovat?

(ber)

Poslat nový komentář