Tři prodloužené víkendy a dlouhé vánoce, to je rok 2014!

Tři prodloužené víkendy a dlouhé vánoce, to je rok 2014!
ilustrační foto internet

 

V roce 2014 nás díky státním svátkům čeká možnost tří prodloužených víkendů. Také vánoce si užijeme, děti dokonce stejně jako letos šestnácti denním školním volnem. O některé svátky ale přijdeme.

V květnu se vyplatí vzít si volno v pátek 2. a 9., spolu se svátky 1. a 8. získáte parádní čtyřdenní víkendy. Stejné je to v pondělí 27. října. Pokud se vám podaří vymámit ze zaměstnavatele dovolenou, i tady byste si mohli užít díky úternímu státnímu svátku čtyřdenní volno.

Vůbec nejlepší je ale situace o vánocích a Silvestru. Pokud si dokážete vybojovat volno na 22. a 23. prosince, budete doma celých devět dnů v kuse. A pokud se zadaří a situace to umožní, můžete si vybrat dovolenou spolu se školními prázdninami a volno si protáhnout i na další týden. Silvestr roku 2014 připadá na středu a tak můžete  mít leháro celých 16 dnů.

Ale protože spravedlnost existuje, přijdete o červencové svátky Cyrila a Metoděje a upálení Mistra Jana Husa, které připadají na víkend. Stejně tak je mimo hru Den české státnosti 28. září, který připadá na neděli.

Smlouvat byste co by zaměstnanci měli začít co nejdřív. Podle zákoníku práce určuje dovolenou téměř výhradně zaměstnavatel. (ber)

Poslat nový komentář