Opilého řidiče kamionu s třemi promile chytili policisté. Na dálnici!

Opilého řidiče kamionu s třemi promile chytili policisté. Na dálnici!
ilustrační foto PČR

V sobotu po třinácté hodině vyrazili policisté z dálničního oddělení Kocourovec prověřit oznámení, že na dálnici D1 okolo 312. kilometru ve směru z Ostravy na Olomouc podezřele kličkuje řidič nákladního vozidla s mezinárodní poznávací značkou. Policisté po chvíli podezřelé vozidlo dostihli a zastavili. Devětačtyřicetiletý cizinec měl v krvi 2,8 promile. 

Řidiče vyzvali k předložení dokladů a k podrobení se orientační dechové zkoušce na alkohol. Devětačtyřicetiletý cizinec se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s pozitivními výsledky. Policisty překvapila hned první naměřená hodnota u řidiče profesionála, která ukázala hodnotu 2,39 ‰ alkoholu v dechu. Druhá orientační dechová zkouška vykázala hodnotu 2,26 ‰ alkoholu v dechu a třetí hodnotu 2,43 ‰ alkoholu v dechu. "Řidič policistům zprvu tvrdil, že za zvýšenými hodnotami jsou léky, které užil, protože je diabetik a žádá odběr krve. Ve zdravotnickém zařízení se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Řidič byl následně umístěn k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci. Po vystřízlivění byl řidič zadržen a umístěn do policejní cely," uvedl policejní mluvčí Libbor Hejtman s tím, že dnešní výsledky rozboru krve potvrdily, že cizinec řídil pod vlivem alkoholu s hodnotou 2,81 ‰ alkoholu v krvi.

Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. "Ve věci vedeme zkrácené přípravné řízení," dodal Hejtman. (red)

 

Poslat nový komentář