Přetížený kamion chytili policisté. Řidič se prohne

Přetížený kamion chytili policisté. Řidič se prohne
foto Policie ČR

 Ve středu v dopoledních hodinách se policisté dopravního inspektorátu Prostějov zaměřili na kontrolu nákladních automobilů v okolí města.

Po vizuální prohlídce vozidla, kontrole dokumentů vozidla, nákladu i řidiče a provedených kontrolách ke zjištění ovlivnění zakázanými látkami policisté řidiče, u nichž bylo podezření na překročení nejvyšší přípustné hmotnosti, vyzvali k podrobení se nízkorychlostnímu vážení. Samotné vážení pak ve vlastním areálu prováděli pracovníci Správy silnic Olomouckého kraje.

Během akce si policisté ke zvážení vytipovali celkem pět nákladních automobilů. U dvou z nich se jejich podezření potvrdilo. Krátce po desáté hodině dopolední to bylo u nákladního automobilu Scania s návěsem s nákladem dřevěné kulatiny. Vážením policisté s pracovníky SSOK zjistili přetížení vozidla o 877 kilogramů a přestupek osmatřicetiletého řidiče z Olomoucka vyřešili na místě uložením pokuty.

"Ve druhém případě to bylo u nákladního automobilu Volvo, který na návěsu vezl stejný náklad. U toho bylo změřeno překročení nejvyšší přípustné hmotnosti soupravy o více než 3 700 kilogramů. Přestupek řidiče z Prostějovska bude k dořešení oznámen příslušnému správnímu orgánu. Ten za něho může uložit pokutu ve výši 9 tisíc korun, a to za každou započatou tunu přesahující maximální povolenou hmotnost," sdělil PvNoinkám policejní mluvčí František Kořínek.  "Obdobná akce se na silnicích Prostějovska koná nejméně dvakrát do měsíce," dodal. (red)

Poslat nový komentář