Klášter Milosrdných bratří ve filmu

Klášter Milosrdných bratří ve filmu
Foto Památkydnes.cz
Další fotky: 
Klášter Milosrdných bratří ve filmu

„Areál kláštera Milosrdných bratří řádu svatého Jana z Boha v Prostějově “, je titul nové epizody dokumentárního filmu popisující založení kláštera a počátky působení řádu Milosrdných bratří v Prostějově.

Interiérem kostela sv. Jana Nepomuckého diváky provádí P. Narcis Schön, tehdejší převor kláštera. Postavě převora propůjčil hlas ostravský divadelní a rozhlasový herec Miroslav Rataj. Diváci si epizodu mohou užít ve 4K (UHD) rozlišení.
„Pro areál kláštera Milosrdných bratří řádu sv. Jana z Boha jsou naplánovány dva díly cyklu. Tato památka si to svým rozsahem a významem nepochybně zaslouží. Netradičně ale premiérujeme nejprve druhou epizodu,“ řekl Ondřej Sovík, režisér filmu. Tuto novou epizodu „Areál kláštera Milosrdných bratří řádu sv. Jana z Boha (část II.)“ mohou diváci zhlédnout prostřednictvím stránek www.pamatkydnes.cz.
Časová a finanční náročnost přípravy historických podkladů, příprava scénáře, a následná produkce bohužel neumožnila realizovat oba díly současně.
„V průběhu zpracování historických rešerší se ukázalo, že takto obsáhlou a poutavou historii není možné pojmout v rámci jednoho dílu. Proto jsme se rozhodli realizovat nejprve film o přilehlém kostele, a teprve po získání dalších finančních prostředků od sponzorů dokončit první díl o vzniku kláštera, o příchodu a působení řádu Milosrdných bratří v Prostějově,“ vysvětlil Milan Kýr, produkční společnosti cine4net a dodal, že město Prostějov finančně přispělo na zpracování epizody dokumentárního filmu o přilehlém kostele Svatého Jana Nepomuckého a části kláštera.
Na první díl zaměřený na založení kláštera a počátky působení řádu Milosrdných bratří v Prostějově se diváci mohou těšit na jaře 2016.
Významná barokní památka Kostel Svatého Jana Nepomuckého postavená v polovině 18. století je zapsaná na Ústředním seznamu kulturních památek ČR. (ZdrojPamátkydnes.cz)

Poslat nový komentář