Osud Klokánku stále není jasný

Osud Klokánku stále není jasný
ilustrační foto MMP

Původně navrhovaný bod programu, týkající se vzdání se předkupního práva na budovu prostějovského Klokánku, byl včera stažen z jednání zastupitelstva. Ve věci údajně došlo k možnému posunu.

Pověřený zástupce fondu se na Prostějov obrátil s tím, že budovu chtějí prodat. Město má předkupní právo a ta první nabídka mířila právě jemu. „Pokud bychom si vzali budovu Klokánku zpět, bylo by třeba přijmout za vlastní i dluh, který jeho rekonstrukcí vznikl a ten je veliký,“ uvedl před časem náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Podle výpisu z katastru nemovitostí na budově vázne zástavní právo stavební společnosti na zajištění dluhu ve výši 9.358.000 Kč bez DPH za provedenou rekonstrukci.
Na pondělní zastupitelstvu Pospíšil uvedl, že kauza se nadále vyvíjí a Fond jedná o dotacích. “Je dokonce možné, že Klokánek bude fungovat v té podobě, jakou má ve smlouvě,“ vysvětlil důvod stažení materiálu.
Zastupitelstvo města Prostějova v roce 2012 schválilo bezúplatný převod stavby budoucí budovy Klokánku na sdružení Fondu ohrožených dětí s tím, že převáděné nemovitosti bude obdarovaný po dobu minimálně 20 let využívat výhradně pro účely činnosti sdružení. Porušení tohoto závazku je ve smlouvě sankcionováno smluvní pokutou ve výši 500.000 Kč. (ber)

Poslat nový komentář