Příběhy klokánkových dětí. Chodili do školy a tvářili se, že je matka neopustila

Příběhy klokánkových dětí. Chodili do školy a tvářili se, že je matka neopustila
ilustrační foto pixabay.com

Tři chlapci se do Klokánku dostali poté, co jejich třídní učitelka kontaktovala sociální pracovnici. Desetiletý Marek, devítiletý Míra a šestiletý Matyáš putovali společně se psem Barykem za ostatními dětmi. Ačkoli se jim zprvu vůbec nechtělo.

„Do školy si nosili každý den jenom suchou housku. Navíc během měsíce výrazně zhubli. Proto kontaktovala jejich učitelka příslušný orgán,“ vypráví teta. Kluci prý byli vyhladovělí a unavení z pilného učení. Mysleli si, že pokud budou mít dobré známky, nikdo si nevšimne, že už s nimi přes měsíc matka nežije.

„Jednoho dne se prý zkrátka sebrala a odešla. Kluci si začali v Klokánku zvykat, ale po matce nebyla žádná stopa,“ říká Klokánek. Tři chlapci i s pejskem nakonec putovali do péče matčiny vzdálené příbuzné. Ta kvůli nim změnila bydliště a dokonce i povolání. „Sotva se kluci zabydleli v novém, objevila se před vchodem jejich matka. Špinavá a zubožená,“ říká Klokánek. Teta nevěděla, co má dělat. Chlapci by jí totiž neodpustili, kdyby jejich matku vyhodila. A proto se rozhodla vzít ji k sobě a na čas se o ni postarat. Jenomže odměnou jí byly jenom věčné hádky, rvačky, dokonce krádeže peněz.

Dopadlo to tak, že po nějaké době matka chlapců opět zmizela. Nikdo neví, na jak dlouho. Prozatím jsou to dva roky a ona se stále neozvala. (red)

 

Poslat nový komentář