Příběhy klokánkových dětí. Anežka (5) na hry neměla čas. Vařila a starala se o bratříčka

Příběhy klokánkových dětí. Anežka (5) na hry neměla čas. Vařila a starala se o bratříčka
Ilustrační foto pixabay.com

Anežka bydlela s otcem a malým bratříčkem. Jejich matka se o ně nikdy moc nezajímala. Sama se raději vystavovala na sociálních sítích v lechtivých fotografiích a chlubila se tím, že se svým novým sotva zletilým přítelem čeká dvojčata. Její první děti jako by neexistovaly.

„Otec Anežky si vůbec neuvědomil, co na dívenku nakládá. Nedokázal se o sebe totiž bez ženy sám postarat, a ona tak zastávala roli ženy v domácnosti. Teprve pětiletá dívka se proto i s bratrem dostala do Klokánku,“ říkají tety.

Anežku nezajímaly hračky. Nejraději trávila čas v kuchyni. „Ohromila nás tím, jak zvládá vařit. Uměla palačinky, bramboráky, špagety, dokonce i obalit sýr nebo upéct kuře,“ říká teta. „S ostatními dětmi vycházela dobře, nejvíce se ale starala o svého malého bratra. Přebalovala ho, krmila, dělala všechno, co by měla dělat matka.“

Maminka dětí se sice do Klokánku telefonicky několikrát ozvala, jinak ale neprojevila o děti zájem. Ten naopak měl otec, který si zařídil nové bydlení a vzal si děti zpět do péče. I když se k němu těšily, nic se nezměnilo. Anežka se opět stala ženou v domácnosti.

První třída byla pro dívku trestem. Nudila se, a prováděla proto lumpárny. Třídní učitelka to nakonec nahlásila, protože jí přišlo Anežčino chování nevhodné. „Dívka podle ní patří do výchovného ústavu,“ říká Klokánek, který se Anežky zastal. Stejně tak její výchovná poradkyně se jí pokusila pomoci. Proto děti opět skončily v Klokánku.

Nakonec společně děti mohly odejít k novým pěstounům. Dnes se s otcem vídají. Anežka dokonce v Klokánku při návštěvě vyprávěla, že za ním jezdí často na víkendy. „Prý mu pokaždé navaří a napeče, aby jim přes týden nezemřel hlady!“ smějí se tety. (red)

Poslat nový komentář