Příběhy klokánkových dětí. Otec nahého Toníka (11) bil, dokud nezačal prosit o odpuštění

Příběhy klokánkových dětí. Otec nahého Toníka (11) bil, dokud nezačal prosit o odpuštění
ilustrační foto pixabay.com

Když přišel chlapec do školy v pyžamu, učitelé ihned začali řešit, co se stalo. Z jeho vyprávění nakonec vyplynula nutnost zavolat orgán sociálně-právní ochrany dětí. Toník totiž přiznal, že mu doma schovali oblečení, aby nemohl utéct. A že měl důvodů k útěku hned několik. I bez oblečení se ale rozhodl jít do školy a požádat o pomoc. Přišel pouze v zimní bundě a botách na nohou bez ponožek.

„Chlapec podle všeho musel několikrát přespat venku, protože ho rodiče nepustili domů,“ říká Klokánek, kde mladík nakonec skončil. „Když ho ale domů pustili, neměl se o nic lépe,“ dodává. Nevlastní otec chlapce bil, navíc ho předem vždy donutil, aby se svlékl. Nahého ho potom mlátil řemenem po zádech a hlavě. „Když přinesl pololetní vysvědčení, musel si ho prý dát do úst a nechat se mlátit, dokud nezačal prosit o odpuštění.“

Chlapcova matka buď jenom nečinně přihlížela, nebo se přidala. Když chlapec poprvé utekl z domova, přivedl ho zpět rodinný známý. Ten den ho matka surově zbila větví od stromu.

„Chlapec má ještě sourozence. Ten nikdy bit nebyl, ale stejně jako jeho bratr musel často stát v koutě i několik hodin, dokud nezačal prosit o odpuštění, protože ho bolely nohy,“ říká Klokánek. Podle slov tet, které dostaly chlapce na starost, si nepřeje nic jiného, než život bez bití a trochu dobrého jídla. (red)

Poslat nový komentář