Příběhy klokánkových dětí. Emičku máma prodala lidem, kteří nemohli mít děti. I oni se jí zbavili

Příběhy klokánkových dětí. Emičku máma prodala lidem, kteří nemohli mít děti. I oni se jí zbavili
ilustrační foto pixabay.com

Z počátku to vypadalo, že chce Emiččina matka pro svou dceru jen to nejlepší. Když otěhotněla, našla pár, který nemohl mít vlastní děti. Chtěla jim svou dceru přenechat za finanční podporu.

Pár s nadšením souhlasil, že bude matku samoživitelku finančně podporovat, platit jí nájem a pomáhat jí, aby se mohla postarat o své tři již narozené děti. Po porodu skutečně matka Emičku odevzdala nové rodině. Jenomže po dvou měsících si pár uvědomil, že její matka chce stále víc a víc.

Finance jí prý nestačí, požadovala za dceru neustále větší příspěvky, domluvená cena zdaleka nezůstala taková, jako byla na začátku stanovena. Pár se proto rozhodl, že už dívku nechce a odnesl ji do sociálního zařízení v místě jeho bydliště.

Biologická matka se v tu chvíli rozhodla, že si děťátko vezme zpět k sobě. Jenomže finančně měla co dělat, aby se postarala o tři děti. Navíc neměla matka doma nic na miminko připravené. A tak dvouměsíční Emička skončila v Klokánku.

„Matka i sourozenci ji z počátku navštěvovali. Ale po čase nadšení opadlo a dívenka zůstala bez jakékoli rodinné lásky,“ vypráví Klokánek. „Přirostla ale k srdci jedné naší klokánčí tetě, která k ní každou noc několikrát vstávala, byla s ní prakticky neustále a hezky se o ni starala.“

U této tety nakonec Emička také skončila. Dnes je to mladá slečna, chodí už do školy a je šťastná, že našla rodinu. S tetou žijí v krásném domku na vesnici a pravidelně do Klokánku posílají dopisy a fotografie o tom, jak krásně se mají. (red)

Poslat nový komentář