Příběhy klokánkových dětí. Pětiletého Martínka matka nutila šňupat koks

Příběhy klokánkových dětí. Pětiletého Martínka matka nutila šňupat koks
ilustrační foto pixabay.com

Sourozenci se dostali do Klokánku poté, co u nich v bytě musela zasahovat policie. Sousedé opět slyšeli křik a pláč, a proto tentokrát neváhali a zavolali pomoc. Šestiletá Alenka a pětiletý Martin byli ihned převezeni do Klokánku, protože se ukázalo, že podmínky, ve kterých zde žijí, nejsou v žádném případě ideální pro výchovu dětí.

Jak se brzy po prošetřování ukázalo, otec dětí užíval drogy, proto byl často agresivní, oba sourozence bil a křičel tolik, že bylo až k podivu, jak dlouho sousedům trvalo, než zavolali pomoc. Matka přiznala, že kromě alkoholu také občas drogy zkouší, i když ne v takovém množství jako její muž. Horší ale bylo, když lékaři u Martina objevili poškození sliznice a chlapec přiznal, že ho matka učila šňupat koks.

Aniž by věděl, co vlastně dělá, poslouchal její rady. Bylo mu jasné, že mu bude opět špatně, a že by to dělat neměl, ale když neposlechl, byl zbit. To všechno vykládala tetám v Klokánku spíše Alenka, protože chlapec se za sebe styděl.

Děti se nakonec v Klokánku aklimatizovaly, začaly si rozumět s ostatními, a i Martin se nakonec skamarádil s jinými kluky, i přes svou počáteční stydlivost. Bohužel se nakonec ukázalo, že se pro dvojici sourozenců nenajde vhodný pěstoun.

A tak nakonec Alenka s Martinem skončili v dětském domově a Klokánek jim přeje jen to nejlepší. (red)

Poslat nový komentář