Příběhy klokánkových dětí. Máma si z jedenáctileté Terezky dělala otroka. Pak se o dívku přetahovali tři muži

Příběhy klokánkových dětí. Máma si z jedenáctileté Terezky dělala otroka. Pak se o dívku přetahovali tři muži
ilustrační foto pixabay.com

Terezka se doma starala o čtyři mladší sourozence. Její matka se věnovala jen a jen počítači, dívka za ni tak vařila, uklízela, dokonce přebírala od pošťačky dávky, za které nakupovala potraviny. Když vyšla tato skutečnost najevo, musela Terezka do Klokánku. Její sourozenci byli přerozděleni k příbuzným, a ona tak alespoň často navštěvovala svou tetu, aby dva z nich mohla vídat.

Nějaký čas to vypadalo, že se mají děti u tety dobře. Jenomže později se zjistilo, že se žena živí prostitucí a prodejem drog. Přestože sociálka měla podezření už dříve, neobjevily se důkazy. Ale Terezka svou tetu nakonec udala, i když jí to podle jejích slov hodně tížilo u srdce. Věděla však, že udělala správnou věc. „Pořád opakovala, že se o své sourozence postará, že jenom potřebuje dospět, aby na to měla právo. O jejím tvrzení nikdo nepochyboval,“ říkají tety. „Tehdy byla bohužel ještě nezletilá.“

Brzy na tyto události se v Klokánku objevili pár dní po sobě tři muži. Nastala situace, kterou nikdo nečekal, všichni totiž tvrdili, že jsou Terezčiným otcem a chtěli dívku do péče. „Tahle absurdní situace vyvolala v Klokánku velké pozdvižení, až testy DNA určily, že třetí z mužů je skutečně Terezčiným otcem. Byl jí také nejpodobnější,“ říká Klokánek.

„Terezka ale prý už dříve věděla, že je to právě on. Odmalička totiž milovala vaření a její otec pracoval jako kuchař. Brala to jako osud,“ dodává. Až od známých se prý muž dozvěděl, že má dceru. Neměl o ní ani tušení, jakmile ale zjistil, že je jeho dítě v nesnázích, neváhal. V jeho péči nakonec skončila jak Terezka, tak i všichni ostatní sourozenci. Dívka dodnes pomáhá ráda tátovi s vařením pro ostatní, a dokonce začala studovat hotelovku. (red)

Poslat nový komentář