Mobilní kluziště na náměstí bude i letošní zimu!

Mobilní kluziště na náměstí bude i letošní zimu!
ilustrační foto MMP
Další fotky: 
Mobilní kluziště na náměstí bude i letošní zimu!

Více než dva měsíce bude letos v zimě k dispozici zájemcům mobilní kluziště v centru města. Rozhodla o tom, i na základě zkušeností s provozem kluziště z předcovidových let, na svém zasedání rada města.

„Mobilní kluziště provozujeme ve městě již od roku 2015, s výjimkou jediné sezóny - 2020/2021, kdy jsme kluziště kvůli proticovidovým opatřením nestavěli. Jde o každoroční velmi oblíbenou aktivitu v centru města. Mobilní kluziště se stalo již takřka nedílnou součástí adventních trhů a využíváno je hojně i o vánočních svátcích a o Silvestru. Loni jsme provoz končili již na Silvestra – nutno podotknout, že s ohledem na energetickou krizi jsme delší provoz kluziště neplánovali – v letošním roce jsou již náklady na provoz lépe odhadnutelné, a proto jsme se v radě dohodli, že kluziště nabídneme veřejnosti nejen v adventním a vánočním čase, ale až do 28. ledna,“ vysvětlil náměstek primátora pro komunální oblast Jiří Pospíšil.

„Věřím, že se mobilní kluziště bude opět těšit tak velkému zájmu veřejnosti, jako v předchozích letech a že zde proběhnou kromě běžného bruslení také doprovodné kulturně-sportovní akce,“ dodala 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Kluziště tak bude v provozu od 24. 11. 2023 do 28. 1. 2024 s tím, že zakázku bude realizovat firma Energo Choceň, s níž jsou dlouhodobě dobré zkušenosti. Za pronájem kluziště zaplatí město Prostějov 1.889 tisíc korun, předpokládané náklady na energie jsou ve výši zhruba 282 tisíc korun. (red)

 

Poslat nový komentář