Už jste četli Vraní dívku? Češi prý po ní šílí

Už jste četli Vraní dívku? Češi prý po ní šílí
ilustrační foto

 

Vraní dívka. Pokud očekáváte sladký příběh podobný těm z Červené knihovny, mýlíte se. Podle psychologů jde o brutální dílo, kterému by se slabší povahy měly raději vyhnout. O to víc našla v Česku čtenářů.

Příběh ženy, která unáší malé děti, píchá jim do žil různé látky a ještě předtím, než je surově zavraždí, je nutí mezi sebou bojovat. Myslíte, že je to smyšlená pitomost? Čtenáři jsou jiného názoru. Z pultů knihkupectví mizí rychlostí blesku a internetové obchody si pochvalují zisky. „Kupovali ji lidé napříč generacemi i vzděláním,“ potvrdila PvNovinkám zaměstnankyně jednoho prostějovského knihkupectví, podle které zřejmě lidi stále více láká brutalita. Ve spojení s pochvalnými kritikami hovořícími o inovacích a nové cestě „vraní“ kombinace.

„Knížku jsem četla, přiznám se, že jsem byla díky zprávám z netu zvědavá, oč jde. A dočetla. Ale jen proto, že jsem se chtěla dozvědět, jak taková s prominutím kravina může skončit. Měla jsem ji naštěstí půjčenou, nemrzely mne peníze za nákup,“ nechala se slyšet Lenka R.

Dvojice švédských autorů, kteří vystupují pod pseudonymem Erik Axl Sund, před časem vyjádřila nesouhlas s tím, že český nakladatel opatřil jejich knihu varováním znějícím Jen pro silné povahy. „To by se mělo dávat spíše na denní tisk. My jsme jen napsali to, čeho se sami bojíme. A také chceme upozornit na to, že Švédsko není tak dokonalá a mírumilovná země, jak si všichni myslí,“ uvedli nedávno v tiskovém prohlášení. (ber)

Poslat nový komentář