První prostějovská knihobudka funguje čtvrtý měsíc

První prostějovská knihobudka funguje čtvrtý měsíc
Foto ber

Šestého října 2016 v patnáct hodin byla slavnostně uvedena do provozu první prostějovská Knihobudka. Z knihobudky si kdykoliv můžete zdarma zapůjčit jakoukoliv knihu, vrátit ji, či místo ní vložit ty, které již doma nepotřebujete. Jak si za necelé čtyři měsíce vedla, se redakce zeptala předsedkyně Okrašlovacího spolku Prostějov Milady Sokolové, která stála, stejně jako ředitel Městské knihovny Prostějov Aleš Procházka, u zrodu celého projektu.

„Spolupracuji s městskou knihovnou, pěknou řádku knížek mi na doplňování věnovali samotní milovníci četby. Mám je uložené doma a průběžně je do knihobudky doplňuji. Fungování knihobudky je docela dobré, bohužel jsme se několikrát setkali s vandalismem. Řada lidí také zapomíná, že knihu buď má po přečtení vrátit, nebo ji nahradit druhou,“ uvedla Milada Sokolová. Podle fotografie, pořízené v pondělí dopoledne, tak zřejmě právě někdo neučinil.

Není ale vyloučeno, že se na území města objeví další knihobudky. Studenti ze Střední školy řezbářské v Tovačově totiž vyrobili čtyři. „Uvažujeme, zda další umístit na jaře v areálu Aquaparku, kde si jistě čtenáře najdou, či přidat časopisy, které se k létu hodí více,“ dodala. O umístění zbylých tří by podle ní měla rozhodnout veřejnost, která se s nápady může obrátit na Městskou knihovnu.

„Považuji to za velmi dobrý nápad, sama jsem vášnivá čtenářka, kterou knížky pomalu vytlačují z bytu. I proto jsem jich několik věnovala do tohoto projektu,“ konstatovala paní Lenka.

Informace o knihobudce můžete sledovat na FB skupině https://www.facebook.com/groups/1855283611366128/ . (ber)

Komentáře

Do knihobudky chodim ráda,přečtu si,vrátím, donesla jsem i nějaké svoje knížky.Trochu nechápu proč tam nějaký blbeček nasypal hlínu, jindy tam zas byly naházené letáky. Je mi z toho smutno.Tak ať tam nestrká nos ten koho to vážně nezajímá

Bude taky nějaká kadibudka?

Poslat nový komentář