Při riskantním předjíždění smetl dvě motorky a motorkáře

Při riskantním předjíždění smetl dvě motorky a motorkáře
foto Policie ČR

V pátek po třinácté hodině řídil osmačtyřicetiletý řidič SUV Hyundai Tuscon na komunikaci z obce Kojetín k obci Popůvky. V mírné pravotočivé zatáčce předjížděl osobní automobil, přičemž nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a levou částí vozidla vyjel mimo komunikaci. Při snaze dostat se zpět uvedl vozidlo do neřízeného smyku.

"Neovládaný automobil přejel do pravého jízdního pruhu, kde u krajnice porazil dva stojící motocykly Yamaha. Ty byly nárazem odhozeny do příkopu u komunikace. Jednomu ze sedmnáctiletých řidičů motocyklů se podařilo před neovládaným vozidlem uskočit, druhý byl sražen a odhozen společně s motocykly. Po střetu s motocykly se Hyundai vrátil do levého jízdního pruhu, kde došlo k jeho převrácení.

Sražený motocyklista při dopravní nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun. Alkohol u všech zúčastněných řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

Komentáře

Toto není komunikace z obce Kojetín do obce Popůvky, ale Kroměříž Vyškov poblíž obce Popůvky.

Dobytek má přijít doživotně o řidičák.Pra.se nemá na silnici co dělat.To už fakt přesahuje všechny meze co tento stát je za bordel a komu všemu dává papíry na auto,když je má mít na hlavu.Tak jako u politiků.Kandiduje kdejaký bl.b a pak se každý diví,že kasa je vykradená a všude se staví píčo.iny.

Poslat nový komentář