Kuriózní černý pasažér v autě hasičů!

Kuriózní černý pasažér v autě hasičů!
Malý kocourek se od požáru vydal s hasiči na základnu
Další fotky: 
Kuriózní černý pasažér v autě hasičů!
Kuriózní černý pasažér v autě hasičů!
Snímek požáru od jednoho ze sousedů ještě před příjezdem hasičů

Dnešní ranní požár dřevěné novostavby rodinného domu v Toveři na Olomoucku měl pro hasiče zajímavou dohru. Po návratu na základnu jich v týmu bylo o jednoho více!

Hasiči vyjížděli k zásahu dnes před půl čtvrtou ranní. Zásah to vyl velmi komplikovaný, hořící dřevo stavba se nacházela v zástavbě rodinných domků. Hašení rychle se rozšiřujícího požáru doprovázeného silným žárem a odlétajících jisker komplikovaly klimatické podmínky.  Zásobování vodou bylo řešeno kyvadlovou dopravou z nedalekého hydrantu.

Unavené hasiče po návratu na olomouckou základnu čekalo překvapení. Pobíhající kočka po garážích Hasičského záchranného sboru opravdu nebývá každodenní záležitostí. "Když jsem při přípravě odchodu ze stanice uviděl pod koly prvního výjezdového vozidla pobíhající malé zrzavobílé zvířátko, nevěřil jsem svým očím," uvedl Zdeněk Hošák z HZS Olomouckého kraje. Hasiči chtěli zvířátko, v domnění, že se jedná o tuláka z ulice, vyhnat. Kocourek se však nedal a na místo dorazivší velitel ranního zásahu si vzpomněl na paní, která u požáru postrádala koťátko. 

Hasiči se po odchytu postarali o nakrmení vyhládlého a zmateného kocourka a ihned zahájili pátrání po majitelce. Velmi si pochutnal na kousku z oběda v podání dobře upečené sekané a nelze ani slovně popsat radost majitelky, která odpoledne zamířila pro svou ratolest k hasičům na stanici.

Jak se na požární stanici cestou zpět od zásahu dostal, je nyní skoro na tipovací soutěž. "Nejpravděpodobnější je, že kocour ve vidině tepla v ukrutných mrazech nalezl své místo v motoru zásahového vozidla, anebo se schoval pod zavřenými roletami," dodal Z. Hošák.

(red)

Poslat nový komentář