Planoucí svíce umocní procházku nočním zámkem

Noční kostýmované prohlídky pobaví děti i dospělé.
ilustrační foto

Už osmým rokem pořádá Správa zámku Boskovice ve spolupráci s Divadelní a šermířskou společností GONFANON noční kostýmované prohlídky boskovického zámku. Originální kulturní akci nazvané „Zámecká noc“ jsou vyhrazeny čtvrtky, nejbližší příležitost mají milovníci historie a divadla ve čtvrtek 9. a 16. srpna. Prohlídky začínají ve 20,30 a 21,30 hodin, je však nutná rezervace na tel. 516 452 241 nebo na mailové adrese info@zamekboskovice.cz.

Každoročně se s příchodem prázdnin zalidní komnaty boskovického zámku postavami v dobových kostýmech. O návštěvníky se stará vybraná společnost spjata s historií zámku z dob dávno minulých, ať už je to prostořeká komorná a všetečný komorník, komtesy, horkokrevní baroni a hrabata ochotni kdykoliv tasit kord a svádět nelítostný boj o ručku či srdce vyvolené dámy. Členové Divadelní a šermířské společnosti GONFANON z Boskovic nenásilně vplouvají do rolí zámeckých pánů a jejich hostů, kdy se šlechta bavila, oddechovala v salónech nebo se proháněla v lesích na lovu.

Prohlédnout si ztichlé zámecké interiéry plné tajemných stínů minulosti, pobavit se nad klevetami a intrikami šlechty i obyčejných lidiček ze zámku a podzámčí, zažít šermířské souboje i milostná vyznání – to je neopakovatelný prázdninový zážitek pro děti i dospělé.

(jap)

 

Poslat nový komentář