Maturanti z CMG uspěli!

Maturanti z CMG uspěli!
foto archív CMG
Další fotky: 
Maturanti z CMG uspěli!
Maturanti z CMG uspěli!

 

V pátek 31. května převzalo 25 absolventů Cyrilometodějského gymnázia a MŠ v Prostějově z rukou biskupa Olomoucké arcidiecéze, Mons. Josefa Hrdličky, maturitní vysvědčení. 

Stalo se při slavnostní mši v kostele Povýšení sv. Kříže v Prostějově.  Potěšitelný pro studenty, jejich rodiče i pedagogy byl především fakt, že všichni úspěšně zvládli jak státní část maturit, tak i profilové zkoušky a většina je již dokonce přijata na některou z vysokých škol. Několik studentů bylo navíc odměněno některou z cen, které vypisuje Cyrilometodějské gymnázium každoročně pro maturanty.

 

Ceny předali vzácní hosté, primátor města Miroslav Pišťák, jeho náměstkyně pro školství Ivana Hemerková, Milada Sokolová, radní města Prostějova, Marian Jurečka, místopředseda KDU-ČSL a ředitel prostějovské Charity František Hynek. Jedno z ocenění udělené za aktivní přístup k naplňování duchovního rozměru církevní školy pak předal světící biskup Mons. Josef Hrdlička osobně.

 

Ocenění získali: Martin Galda, Dagmar Benešová, Zita Novotná a Zdeňka Charvátová za aktivní přístup k naplňování duchovního rozměru církevní školy, Pavel Hanák za výborný prospěch v průběhu celého studia, Karolína Jonaková za práci pro třídní kolektiv, Tomáš Pola za mimořádný výkon v průběhu studia a Klára Kraváková za mimořádný výkon při maturitní zkoušce.

 

Po mši následovala Zahradní slavnost v přilehlé Rajské zahradě. I počasí se umoudřilo a z deštivého dne vykoukl slunný podvečer a vytvořil tak příjemnou kulisu k setkání maturantů, rodičů, pedagogů, bývalých studentů a příznivců CMG. K poslechu hrála hanácká lidová Muzika Klas, které děkujeme za ochotu a obětavost i za vytvoření uvolněné a příjemné atmosféry. Občerstvení připravili ve spolupráci se školou rodiče oktavánů a firma Váhala a spol., a proto i jim patří velký dík za pomoc.

 

Přejeme všem našim absolventům hodně zdaru při studiu na vysokých školách, krásné a zasloužené prázdniny a také, aby na to „své“ gymnázium rádi vzpomínali a rádi se tam vraceli.

 

Jitka Hubáčková

Poslat nový komentář