Region Haná prosviští nablýskaní veteráni

Region Haná prosviští nablýskaní veteráni
ilustrační foto

 

 

Na trasu „Z lázní do lázní“ se vydají v neděli 19. srpna historická vozidla při 8. Hanácké rallye. Jízdu elegance a pravidelnosti veteráni odstartují v lázních Skalka ihned po zaregistrování startovním komisařem v 9,30 hodin a v pravidelných půlminutových intervalech se pak vydají do cíle rallye - lázní Slatinice. Stejně jako v minulých letech se zastaví na zámku v Čechách pod Kosířem.

 

 

 

 

„Prezentace auto i moto veteránů začíná v 8.00 hodin. Až do startu prvního vozidla v 9,30 hodin si mohou lidé vystavená vozidla prohlédnout,“ uvedl starosta Skalky Antonín Frgál. Milovníci historie a automobilismu si mohou veterány prohlédnout na výstavách ve Skalce, Čechách pod Kosířem i ve Slatinicích.

Stejně jako v předcházejících ročnících se veteráni zastaví v Čechách pod Kosířem. Během odpočinku s malým občerstvením v zámeckém parku na ně čeká program, který bude pokračovat po dojezdu do Slatinic.

Jízdu "Z lázní do lázní" organizuje Hanácký auto-moto veterán klub Prostějov spolu s obecními úřady ve Skalce, Slatinicích a Čechách pod Kosířem a za finanční podpory Olomouckého kraje.

(jap)

Poslat nový komentář