Co týden dal (3. - 9. 12)

Co týden dal (3. - 9. 12)
ilustrační foto

Tento týden začal docela příjemně – poslanec Pavel Holík v pondělí uspořádal pracovní snídani pro prostějovské novináře. Mimo diskusi se zmínil o tom, že si pořád udržuje kontakt s medicínou a bere služby u záchranky, ale jinak si prý velmi často připadá ani ne jako záchranář, ale jako hasič! Spolu s dalšími opozičními kolegy stále častěji „hasí“ problémy vyvolané špatnými zákony vládní koalice.

Prostějovská nemocnice získala krásné čtvrté místo v hodnocení spokojenosti pacientů. A to se hodnotilo celkem 160 nemocnic! Docela potěšitelný výsledek, co říkáte?

Premiér stále hledá náhradu za ministry Dobeše a Vondru. Na obranu si brousí zuby vicepremiérka Kateřina Peake, jejíž strana LIDEM v parlamentu nemá vůbec co pohledávat, neboť vznikla rozvrácením původních Věcí veřejných. Tudíž nedostala mandát od voličů. Nicméně ambiciózní Peake tvrdí, že zvládne jak obranu, tak i protikorupční agendu.

V prezidenstké kampani přituhuje. Sociální demokraté mají zřejmě strach z Miloše Zemana, a tak Lubomír Zaorálek prohlásil, že stranu by měl opustit každý, kdo nepodpoří oficiálního kandidáta Jiřího Dienstbiera mladšího. Něco mi to připomíná, vám ne?

Konečně – do přímé volby prezidenta se „obul“ i Václav Klaus. Prý je to populistický nesmysl, který se vládě vymstí. Podle jeho názoru příštího prezidenta vyberou média a lidi ho ve volbách jen schválí. Kdo ví, jestli nemá zase jednou pravdu...

Máme za sebou druhý adventní týden, čtvrtina Čechů prý musí na dárcích šetřit a Vánoce budou podle meteorologů na blátě. Jo, a když jsem vzpomněla Václava Klause – docela mě pobavilo zjištění Nejvyššího kontrolního úřadu, podle nějž prezidentská kancelář v uplynulých letech několikrát porušila zákon o veřejných zakázkách. Velkou prostě rozdělila na několik menších a přidělila je, komu chtěla. Řekněte mi, jak je možné chtít, aby v této zemi dodržovali zákony občané, když se proti nim prohřešuje i kancelář hlavy státu?

Olga Katolická

Poslat nový komentář