Knedlíky tety Anny
Vydáno: Pá, 12/28/2012 - 16:24
Tyto knedlíky dle starého rakouského receptu jsou jak vhodnou přílohou k pokrmům s omáčkou, tak jsou skvělé i samotné, zalité máslem a posypané strouhaným sýrem či přelité sádlem se škvarky nebo uzeným. Taktéž se dají nakrájet a zapéct s vejci. Pro vegetariány nabízím variantu s nasekanými bylinkami dle momentální inspirace.
200 g hrubé krupice
2 šálky horké vody
1 žemle
1 vejce
1 žloutek
sůl
máslo
Žemli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. V míse zalejeme krupici horkou vodou, přidáme vejce, žloutek, kostičky žemle a vše promícháme. Necháme chvíli odležet. Pak mokrýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru cca 5 cm a v osolené vařící vodě (nepříliš klokotající) vaříme cca 15 minut.
Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář