Dnes si s Jakubem dáme telecí plec na divoko

Dnes si s Jakubem dáme telecí plec na divoko
ilustrační foto

Telecí maso si získává stále větší oblibu a na pultech řeznictví jej dnes bez problémů seženeme. Na dnešní Jakubův recept budeme potřebovat:

900 gramů telecí plece, 300 gramů cibule, 1 dcl oleje, 75 gramů anglické slaniny, 5 větších stroužků česneku, 5 gramů čerstvého tymiánu, 2 gramy nového koření, 2 gramy bobkového listu, 2 gramy celého černého pepře, sůl a mletý pepř podle potřeby, 1,5 litru kuřecího vývaru, 15 gramů hladké mouky a 20 gramů másla.

Plec omyjeme a očistíme, nakrájíme na kusy po zhruba 100 gramech. Osolíme a opepříme a opečeme na oleji ze všech stran do zlatova. Pak maso vyjmeme, do výpeku dáme na hrubo nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, restujeme do tmava. Pak vložíme maso, na plátky nakrájený česnek, tymián a nové koření, bobkový list a černý pepř, podlejeme vývarem a na mírném ohni dusíme do měkka. Až je maso měkké, vyjmeme je, omáčku ještě mírně zredukujeme a zahustíme jíškou z másla a mouky. Provaříme, vložíme zpět maso. Servírujeme s bramborovým pyré nebo těstovinami.

Dobrou chuť!

 

Poslat nový komentář