Dnes si dáme kuře podle Jakuba

Dnes si dáme kuře podle Jakuba
ilustrační foto

Spočítat, kolik existuje různých receptů na přípravu kuřete, není snad ani možné. Kuchař Jakub dnes nabízí další – kuře s tymiánem pečené na zelenině.

Potřebujeme jedno kuře, 2 větší mrkve, 1 větší cibulu, 100 gramů řapíkatého celeru, 50 gramů uzeného špeku, 50 gramů anglické slaniny, půl litru vývaru, čerstvý tymián, 250 mililitrů smetany, sůl, pepř, 4 plátky másla a půl decilitru olivového oleje.

Z kuřete odřízneme prsa i s křidélky a stehna. Maso protkneme anglickou slaninou, osolíme a opepříme a opečeme na pánvi ze všech stran. Vyjmeme a na výpeku opečeme na kostičky nakrájenou zeleninu a uzený špek do zlatova. Všechno pak vložíme do pekáčku, maso ochutíme tymiánem, poklademe plátky másla, podlejeme vývarem, přiklopíme a dusíme při 160 ºC do měkka.

Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu, vše rozmixujeme a ještě propasírujeme přes jemné síto.

Servírujeme s bramborovým pyré a s restovanými houbami.

Tak – a tenhle recept příští týden vyzkouším o podělím se s vámi o dojmy. (ok)

Poslat nový komentář