Dnes si dáme kuře podle Jakuba
Spočítat, kolik existuje různých receptů na přípravu kuřete, není snad ani možné. Kuchař Jakub dnes nabízí další – kuře s tymiánem pečené na zelenině.
Potřebujeme jedno kuře, 2 větší mrkve, 1 větší cibulu, 100 gramů řapíkatého celeru, 50 gramů uzeného špeku, 50 gramů anglické slaniny, půl litru vývaru, čerstvý tymián, 250 mililitrů smetany, sůl, pepř, 4 plátky másla a půl decilitru olivového oleje.
Z kuřete odřízneme prsa i s křidélky a stehna. Maso protkneme anglickou slaninou, osolíme a opepříme a opečeme na pánvi ze všech stran. Vyjmeme a na výpeku opečeme na kostičky nakrájenou zeleninu a uzený špek do zlatova. Všechno pak vložíme do pekáčku, maso ochutíme tymiánem, poklademe plátky másla, podlejeme vývarem, přiklopíme a dusíme při 160 ºC do měkka.
Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu, vše rozmixujeme a ještě propasírujeme přes jemné síto.
Servírujeme s bramborovým pyré a s restovanými houbami.
Tak – a tenhle recept příští týden vyzkouším o podělím se s vámi o dojmy. (ok)
Poslat nový komentář