Poslední letošní grilování s kuchařem Jakubem

Poslední letošní grilování s kuchařem Jakubem
Další dílko kuchaře Jakuba
Další fotky: 
Poslední letošní grilování s kuchařem Jakubem

Na minulé „grilovací“ recepty kuchaře Jakuba jsme dostali spoustu ohlasů. „Vyzkoušeli jsme Jakubův recept na salát z pečených paprik a byl vynikající i bez grilovaných prsíček,“ napsala nám paní Hana. Ivana z Blanska, která sleduje PvNovinky na Facebooku nám zase popsala poslední grilování inspirované Jakubovým receptem. „Nemůžu tvrdit, že maso bylo naložené v marinádě přesně podle Jakuba, ale byla tam citronová šťáva a bylinky. V salátu chyběly olivy, protože je nemám ráda. Ale jinak to bylo vynikající a pro mě bylo samotné grilování obrovským zážitkem. A v lehkém šoku jsem byla z toho, že přítel zapaloval dřevěné uhlí v grilu horkovzdušnou pistolí. Prý je to rychlejší,“ napsala nám Ivana z Blanska.

Takže ještě dnešní recept bude naposled o grilování. A zkusíme grilované medailonky z vepřové panenky na tymiánu balené ve slanině.

Pro pět osob budeme potřebovat asi 1 kilogram vepřové panenky, 20 plátků anglické slaniny, sůl. Pepř, čerstvý tymián, olivový olej. Podle šířky plátků slaniny nakrájíme špalíčky z panenky, osolíme, opepříme a zabalíme do slaniny. Potřeme lístky tymiánu, zakápneme olivovým olejem, napíchneme na jehlu (viz foto) a grilujeme.

Jako přílohu budeme mít tentokrát míchaný salát, tudíž jde o jídlo dietní. Použijeme hlávku kadeřavého salátu biondo a 100 gramů salátu rucola, 4 ředkvičky, salátovou okurku, 1o cherry rajčátek, 10 zelených oliv, 20 gramů parmazánu, půl deci olivového oleje, 2 lžíce balzamica, sůl a pepř.

Natrháme salát, cherry rajčátka rozpůlíme, ředkvičky nakrájíme na osminky, okurku na kostičky. Parmazán nakrájíme nožem na sýr na malé tenké lupínky. Z oleje, soli, pepře a balzamica připravíme dresing a opatrně vmícháme do salátu. Necháme chvíli odležet, pak hromádky salátu upravíme na talíře a na ně položíme dva špalíčky panenky. Doufám, že vám budou chutnat stejně, jako chutnaly nám.

Příští týden se kuchař Jakub tak trochu „obuje“ do prostějovských kuchařů.

(ok)

Poslat nový komentář