Čevabčiči

Foto: Z kuchařky Miroslava Macka
Foto: Z kuchařky Miroslava Macka

Receptů na tento balkánský skvost je nepřeberné množství, přesto přidávám jeden, který uspokojuje nejen chuť a čich, ale i zrak a který jsem za léta „dopiloval“ k vynikající kulinářské symfonii.

Rozpis pro čtyři osoby:

500 g jemně pomletého masa (60 % nepříliš prorostlého vepřového, 40 % hovězího)

40 g anglické slaniny

1 menší zelenější pórek

1 vejce

4 lžíce strouhanky

sůl, hrubě tlučený pepř

Pórek nakrájený na drobnější kousky osmahneme na jemných proužcích anglické slaniny a spolu s celým vejcem, strouhankou, solí a pepřem vmícháme do pomletého masa. Vytvoříme stejnoměrné válečky, které pomalu pečeme na tuku (používám směs másla a olivového oleje).

Autor receptu: Miroslav Macek

Poslat nový komentář