Oeufs a la tripe
Vydáno: Pá, 03/08/2013 - 17:36
Rozpis pro dvě osoby3 natvrdo uvařená vejce nakrájená na plátky½ jemně nasekané cibule zesklovatělé na máslebešamelová omáčkasmetana
Bešamelová omáčka: Světlou jíšku zalijte ¼ litrem vroucího mléka a za stálého míchání uvedďte do varu. Odstavte, osolte, přidejte nahrubo tlučený pepř, špetku nastrouhaného muškátového ořechu, půlku cibule s vpíchnutým hřebíčkem, snítku petrželové nati, bobkový list a větvičku tymiánu. Mírně povařte 15 – 20 minut. Proceďte sítem.Hustotu omáčky určuje množství jíšky.Do hotové omáčky přidejte trochu smetany a vmíchejte cibulku.
Doporučená příloha: bagetkaDoporučené víno: sauvignon, rýnský rýzlink, burgundské bílé…
Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář