Oeufs a la tripe

Oeufs a la tripe
Oeufs a la tripe (autor: Miroslav Macek)

Rozpis pro dvě osoby3 natvrdo uvařená vejce nakrájená na plátky½ jemně nasekané cibule zesklovatělé na máslebešamelová omáčkasmetana

Bešamelová omáčka: Světlou jíšku zalijte ¼ litrem vroucího mléka a za stálého míchání uvedďte do varu. Odstavte, osolte, přidejte nahrubo tlučený pepř, špetku nastrouhaného muškátového ořechu, půlku cibule s vpíchnutým hřebíčkem, snítku petrželové nati, bobkový list a větvičku tymiánu. Mírně povařte 15 – 20 minut. Proceďte sítem.Hustotu omáčky určuje množství jíšky.Do hotové omáčky přidejte trochu smetany a vmíchejte cibulku.

Doporučená příloha: bagetkaDoporučené víno: sauvignon, rýnský rýzlink, burgundské bílé…

Autor receptu: Miroslav Macek

Poslat nový komentář